Локомотив Пловдив победи с 1:0 Ботев Пловдив в София. Образуваха

...
Локомотив Пловдив победи с 1:0 Ботев Пловдив в София. Образуваха
Коментари Харесай

40 задържани фенове след мача за Купата на България

" Локомотив Пловдив " победи с 1:0 " Ботев Пловдив " в София. Образуваха се километрични тапи по автомагистрала Тракия след дербито. 75 души не са позволени на националния стадион, тъй като са били пияни.


40 индивида са арестувани преди, по време и след мача за Купата на България сред тимовете на " Локомотив Пловдив " и " Ботев Пловдив ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. По данни на столичната полиция не са позволени съществени нарушавания на публичния ред в София. Мачът сред двата пловдивски тима стартира в 19,00 ч. като за задачата Столична дирекция на вътрешните работи бяха блокирали центъра към националния стадион " Васил Левски ".

Около 18.30 часа на ул. „ Екзарх Йосиф “ след зародил спор, прераснал в сборичкване сред трима почитатели на „ Ботев “ – Пловдив и последователи на ПФК „ Левски “, пловдивчаните били нападнати от маскираните почитатели на столичния тим. Част от нападателите били арестувани директно след случая в околните улици, а останалите пробвали да се укрият във почитател клуб на ул. „ Цар Симеон “. Всичките 19 души са арестувани и отведени в столично районно ръководство.

Преди това, в ранните следобедни часове, по време на напредването към националния стадион са били арестувани петима почитатели с пиротехнически произведения.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на построените контролно пропускателни пунктове са били арестувани 14 души, от които шестима – със неразрешени предмети - пиротехнически произведения, маски и електрошоково устройство, петима - с наркотични субстанции и трима, неизпълнили полицейско предписание.

75 души не са пуснати да влязат на стадиона, тъй като са били пияни. Други двама мъже, почитатели на " Ботев " - Пловдив са арестувани в региона на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР