Локомотив Пловдив победи Марек Дупница с 1:0 в мач от

...
Локомотив Пловдив победи Марек Дупница с 1:0 в мач от
Коментари Харесай

Витанов класира Локомотив Пловдив на осминафинал за Купата на България

Локомотив Пловдив победи Марек Дупница с 1:0 в мач от 1/16 на SESAME Купа на България. Единственото попадение бе дело на Петър Витанов във втората минута на добавеното време на първото полувреме. " Смърфовете " се класират на осминафинал за Купата на България, където ще се изправят против спечелилия от срещата сред Литекс и Черно море.

В 11-та минута левият краен защитник Иван Калайджийски от Марек бе открит с центриране зад тила на Матеус да Силва и насочи удар с глава, само че Динко Хоркаш бе добре пласиран и умерено улови. Десет минути по-късно топката падна комфортно на пътя на Александър Близнаков, който стреля от придвижване от границата на наказателното поле, само че ударът мина настрана от дясната греда на Локомотив Пловдив.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме се получи недоразумение в отбраната на Марек, а Петър Витанов връхлетя в наказателното поле върху отскочила топка и със мощен удар съумя да се разпише във вратата на Марек, като не остави никакви шансове на Пламен Младенов да реагира.

Първата по-сериозна обстановка пристигна в 55-та минута, когато Бирсент Карагерен опита независимо да приключи офанзива на " смърфовете " с удар от сложна позиция, само че топката излезна в навън. В 72-та минута Марек извърши добър ъглов удар, само че Димитър Илиев не съумя да реализира най-хубавия контакт с топката от близка отдалеченост и последва навън за Локомотив Пловдив. Пет минути по-късно Джовани стреля с глава след прелестно подаване в наказателното поле, само че бранител на домакините почисти малко пред голлинията.

В следващата атака още веднъж бразилецът можеше да се разпише с прекрасен удар с десния крайник, само че Младенов отрази. Последва къс карамбол в наказателното поле, само че най-после Марек съумя да почисти топката. В 82-та минута Александър Башлиев откри в пеналтерията Веселин Любомиров, който насочи нещо приблизително сред подаване и удар, само че никой не съумя да засече топката и тя излезна в навън. Секунди по-късно Георги Божилов бе на чиста позиция, само че Луан блокира отлично удара на нападателя в последния миг.

В 83-та минута Преслав Боруков получи на точката на дузпата, като опита техничен удар с десния крайник, само че не сполучи и топката мина над вратата. В последната четвърта минута на добавеното време Ивайло Димитров получи самичък против вратаря, само че нападателят твърде постепенно обработи топката и изстрелът му бе париран от Младенов.

 

Стартови сформира:

Марек:  12. Пламен Младенов, 32. Александър Башлиев, 5. Боян Стойнев, 99. Росен Йорданов, 6. Иван Калайджийски, 71. Димитър Илиев, 14. Александър Близнаков, 77. Милен Иванов, 13. Веселин Любомиров, 11. Николай Ганчев, 41. Георги Божилов

Локомотив Пловдив:  23. Динко Хоркаш, 19. Александър Василев, 3. Луан Да Силва, 91. Райън Бидунга, 13. Матеус Да Силва, 34. Петър Витанов, 15. Пиер Зебли, 10. Джовани Маркес, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев, 21. Евандро Де Лима Коста
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР