Локомотив Пловдив надвиха с 1:0 Локо София в железничарското дерби.

...
Локомотив Пловдив надвиха с 1:0 Локо София в железничарското дерби.
Коментари Харесай

Локо Пд се върна на победния път след завръщането на Крушарски

Локомотив Пловдив надделяха с 1:0 Локо София в " железничарското " дерби. Дебютно попадение на  естонския нападател Ерик Сорга (58) донесе 3 т. на домакините, които се поздравиха с първа победа за календарната година. Събитието пристигна и дни, откакто един от притежателите - Христо Крушарски, още веднъж се захвана интензивно с клуба.
Локо се изкачи на четвъртото място с 37 т., а Локо Сф е девети с 28 т.
Домакините бяха по-добрият тим и желаеха да сложат завършек на неубедителните си изяви напролет. Зад " смърфовете " бяха и техните най-верни почитатели, които бяха изпълнили съвсем до краен лимит новооткритата естрада " Бесика ".
В 3-ата минута гостите проведоха бърза контра, при която младият Тодор Павлов стори всичко разрешено, с цел да спре опитващия да се откъсне Димо Бакалов. И до момента в който крилото претендираше за дузпа, селекцията на Сашо Томаш проби през центъра, а Митко Илиев елегантно пусна в вероятност за Дион, който обаче стреля едва в обсега на вратаря Гайе.
Димо Бакалов и Тодор Павлов още веднъж бяха забъркани в конфликт, разположен в наказателното поле на пловдивчани. Реферът Никола Попов получи сигнал от своите помощници да преразгледа с ВАР обстановката поради евентуална опция за дузпа. До такова присъждане обаче не се стигна и по този начин играта продължи.
Ерик Сорга подсети за себе си, и най-много за своята респектираща статистика от над 100 гола по терените в Естония, откакто от придвижване шутира отвън границата на наказателното поле. Ударът му бе точно избавен от Гайе.
Юлиян Ненов (28) стреля от към 25 м от директен свободен удар, само че топката прелетя над вратата, защитавана от Динко Хоркаш.
Карлос Франса започва от личната си половина и елегантно завъртя двама бранители на Локо (Пд), с цел да насочи рисков изстрел в 36-ата минута, който само се нуждаеше от малко повече акуратност.
Полувремето можеше да приключи по позитивен метод за домакините. Йосип Томашевич реши да заложи на ексцентричното и стреля от далечна отдалеченост, само че шутът му мина над гредата на Гайе. Петър Витанов (44) се пусна по фланга и насочи паралелно на голлинията подаване, само че не се откри негов съотборник да засече топката в мрежата на гостите.
Локомотив (Пд) започва втората част с вярата, че офанзивните дейности на домакините най-накрая ще дадат някакъв важен резултат. Отлично двойно подаване сред Джовани и Митко Илиев сътвори напрежение в наказателното поле на противника, но Петър Витанов нямаше опцията да насочи удар.
Логичното на " Лаута " се случи в 58-ата минута. Петър Витанов загърби противников бранител след чудесно подаване на Джовани вътре в наказателното поле. Националът на България насочи удар сред краката на Гайе и топката влизаше в опразнената врата, само че за всеки случай Ерик Сорга протегна крайник и я добута, с цел да довкара дебютното си попадение за " смълфовете "   Така Локо постави завършек на головата суша и се добра до скъпа преднина в " железничарското " дерби.
Божидар Кацаров откри по превъзходен метод Юлиян Ненов, който надбяга Йосип Томашевич в 66-ата минута, след което се свлече в наказателното поле на Локомотив Пловдив, само че съдията отсъди засада.
Локо Пд можеше да успокои събитията с втори гол в своя изгода, десетина минути преди последния съдийски сигнал. Лошо изчистена топка след фаул попадна в дебнещия на дъгата Петър Витанов. Акробатичният му изстрел мина около куп от футболисти, с цел да бъде отразен от Гайе.
Страхотен рейд на крайния бранител Матеус приключи с техничен изстрел, който насмалко не порази далечния ъгъл на Гайе.
В самия край привидно сигурната и заслужена победа на Локо Пд можеше и да се размине. Резервата Селсо Рапосо центрира от фланга, а кълбото бе засечено от Станислав Костов. Ударът му обаче не притежаваше нужната акуратност и по този начин резултатът остана неизменен.
На 4 март Локомотив (Пд) има доста сложен тест - гостува на краткотрайния водач ЦСКА. Локомотив (Сф) приема на собствен терен ФК ЦСКА 1948.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР