Локомотив Пловдив и Славия ще изиграят един от най-интригуващите двубои

...
Локомотив Пловдив и Славия ще изиграят един от най-интригуващите двубои
Коментари Харесай

Преди Локо Пд - Славия - Първа лига



Локомотив Пловдив и Славия ще изиграят един от най-интригуващите дуели в неделната стратегия на Първа лига. Този дуел предлага доста забавни моменти, а и ще е търсене на реванш от страна на домакините пред почитателите им.

Погромното 0:5 против Пирин в предишния кръг бе най-тежката загуба на Локо Пловдив от извънстоличен отбор от близо 3 и половина години. За последно падна с 0:5 от Литекс вкъщи на 11 май 2014 година, след това позволи два пъти по 0:5 от Левски в София.

В същия интервал на предишния сезон от 8 изиграни кръга топреализатор на Локо Пд бе Мартин Камбуров с 5 гола, в този момент няма футболист на " черно-белите " с повече от 2 попадения. Надежди да го размени се разпореждат на последното ново попъление Аяри. Иначе тогава тимът бе вкарал 15 гола, в този момент – 8.

Сега се чака Илко Пиргов да бъде на вратата и да размени Мори Диау, който беше несъответстващ. С Пиргов на голлинията Локо позволи 7 гола в 6 срещи и два пъти опази вратата си суха, с Мори Диау – 6 в последните 2 кръга.

Колкото до " белите ", те имат най-вече победи в историята на своето присъединяване в Първа лига тъкмо против Локо – 56, вкарали са най-вече голове в елита навръх пловдивските " железничари " – 189. Най-голямата победа на славистите до момента също е против Локо Пд – 9:0 на 2 март 1986 година

Те обаче имат главоболия в отбрана. В два следващи кръга бранителят на Славия Стефан Велков направи нарушавания за дузпи против Давид Яблонски (Левски) и Клаудиу Кешеру (Лудогорец), а след това " белите " изгубиха с по 0:4.

Само за 8 кръга от началото на шампионата със Златомир Загорчич отпред Славия позволи 5 загуби – колкото провали имаше Литекс със сръбския експерт в цели 29 мача през сезон 2013/14 година Тогава те доведоха до промяната на треньора със сънародника му Миодраг Йешич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР