Локомотив (Пд) 0 : 1 Ботев (Пд) 45′ ИГРАТА СЕ

...
Локомотив (Пд) 0 : 1 Ботев (Пд) 45′ ИГРАТА СЕ
Коментари Харесай

Локомотив - Ботев 0:1, вратар геройски брани преднината на гостите


Локомотив (Пд)

0: 1

Ботев (Пд)
 45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!

 Снимка 626449
Източник:
45+6′
ПОЧИВКА!
45+3′
Като за завършек на полувремето, възпитаниците на Томаш насочиха нова порция положителни удари, които като при случая с Джовани, да вземем за пример, биваха елементарно улавяни от осъществявания с убеденост към този миг от срещата Хидайет Ханкич.
42′
Реда Ребей получава жълт картон.
38′
Първи картон в дербито. Получава го Димитър Илиев.
36′  Снимка 626448
Източник:
35′
ЗЕБЛИ И МАТЕУС!! Исканият от Левски - Пиер Зебли, можеше да има основна роля в 35-ата минута на дербито. Опорният халф беше финалният получател на подаването на Митко Илиев, който в същото време ангажира и трима играчи на Ботев със себе си. Последвалият изстрел на миналия през Царско село полузащитник, бе отразен с опитност от Ханкич. Но това не бе всичко от австриеца, който с нова фамозна интервенция този път отхвърли Матеус, който промени траекторията на топката с пета след мощен шут на Лясков. 
33′
Локомотив продължаваше да пробва по всевъзможен метод да възвърне паритета. Поредният пробив на Матеус този път имаше надалеч по-голям смисъл и пласира добре паса си към дузпата. Джовани се беше засилил многозначително към кълбото, само че двама бранители на Ботев го изпревариха и сложиха завършек на тази заплаха.
 Снимка 626447
Източник:
27′
ИВАНОВ! Звездата на Локо (Пд) - Джовани, показва върхова техника по крилото, където задмина с лекост Николай Минков и подаде към Христо Иванов. Младокът беше длъжен да насочи по-добър удар от зоната, в която се намираше. В последна сметка всичко завърши с елементарно избавяне за Ханкич в 27-ата минута.
26′  Снимка 626446
Източник:
25′
Кратка пауза за вода.
19′
ГРЕДА! Сантиметри разделиха Ботев (Пд) от втори гол в 19-ата минута. Отбраната на Локо още веднъж бе матирана посредством извеждащо подаване, което изведе Мартин Секулич самичък против Хоркаш. Този път вратарят на Локо завоюва самостоятелното надиграване, само че късмет за добавка се откри пред Красиан Колев. Младежкият национал на България стреля мощно през купа от играчи, само че единствено с цел да види по какъв начин топката се удря в сглобката на вратата.
15′
ПРОБЛЕМИ Пожарна охрана ТРИБУНИТЕ! Играта краткотрайно беше прекъсната в 15-ата минута, когато от естрада " Бесика " полетяха бутилки с вода по посока футболистите на Ботев. На първо четене имаше и расистки обиди, защото тъмнокожите състезатели на гостуващия отбор показаха бурното си негодувание пред арбитъра Драганов. В последна сметка, благодарение на Димитър Илиев, който поговори с ултрасите, дербито беше възобновено.
12′
ГООЛ ЗА БОТЕВ! 0:1! ДУЗПА! СЕКУЛИЧ! Наглед притиснати в ъгъла, футболистите на Ботев (Пд) изненадващо матираха своя безконечен конкурент в 12-ата минута. Бърза офанзива вдясно разреши на Етоо да центрира в наказателното поле на Локомотив. Вратарят на домакините Динко Хоркаш закъсня с реакцията си и в устрема си да боксира кълбото, прати в нокдаун нападателя Секулич. Съдията Драго Драганов беше хладнокръвен и незабавно уточни наказателния удар. Въпреки че в главата му бе леко мъгляво поради крошето от Хоркаш, Мартин Секулич пое отговорността и извърши чудесно дузпата, с цел да изведе Ботев (Пд) напред в резултата.
8′
Пресата на " червено-белите " беше толкоз нападателна, че при игрови момент в осмата минута, Ханкич леко се позабави с изритването на топката, след което беше нападнат с респектиращ шпагат от Евандро. Заради непозволените му дейности, бразилецът беше предизвестен от основния арбитър.
 Снимка 626445
Източник:
4′
Амбициите на Локо бяха демонстрирани в допълнение и със мощен шут на Паскалев в четвъртата минута, който мина рисково до гредата на вражеския пазач.
2′
За наслада на домакинските последователи, Локомотив (Пловдив) започва надалеч по-активно в дербито. " Смърфовете " редуваха забавни офанзиви по крилата, само че нито една от тях не донесе действителна заплаха пред Ханкич. " Канарчетата " мъчно се справяха и с пресата на селекцията, предвождана от Александър Томаш.
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 626441
Източник:
Състав 23. Динко Хоркаш 1. Хидайет Ханкич 44. Ангел Лясков 9. Мартин Секулич 4. Мартин Паскалев 10. Красиан Колев 91. Хорхе Сегура 15. Джеймс Етоо 13. Матеус Да Силва 16. Самюел Акере 15. Пиер Зебли 17. Николай Минков 6. Христо Иванов 22. Реда Рабеѝ 7. Бабакар Дион 25. Станислав Работов - капитан 10. Джовани 26. Амаду Думбоуя 21. Евандро 28. Янис Карабельов 14. Димитър Илиев - капитан 44. Роберто Пунчец Треньор Александър Томаш Станислав Генчев Резерви 81. Кристиан Томов 92. Даниел Кайзер - ВРАТАР 17. Алфа Конте 4. Елвис Ману 33. Георги Каракашев 14. Фаустас Степонавичус 12. Ефе Али 18. Димитър Папазов 3. Калоян Костов 20. Антонио Перера 9. Георги Минчев 21. Точукву Ннади 19. Кристиан Мендоса 24. Джаспър Ван Хертъм 11. Петър Андреев 30. Лъчезар Балтанов 31. Уме Уме Емануел
С пловдивско дерби ще бъде белязан първият кръг на новия сезон. Днес от 18,30 часа на " Лаута " в люта борба се изправят тимовете на Локомотив и Ботев, а изходът от срещата е повече от непредвидим, а от резултата зависи кой ще върви горделив по Главната.

По съглашение сред двата клуба на трибуните няма да има гостуваща агитка, като същото се отнася и за ответния мач по-късно през сезона.

През предишния сезон тимът на Александър Томаш финишира на пето място в крайното нареждане, като сигурно някогашният национал и футболистите му са окуражени за по-предно класиране.
 Ботев тренира на
Ботев тренира на " Колежа " преди дербито на Пловдив

Ботев от своя страна остана едвам десети, което доста под упоритостите на клуба. Отборът към този момент е воден от треньора Станислав Генчев, който дойде от Локомотив (София).

Под рамката на домакините би трябвало да стартира Динко Хоркаш, като се чака офанзивата на " смърфовете " да поведе завърналият се Георги Минчев. Почти несъмнено е, че място измежду титулярите ще откри и новото попълнение Ангел Лясков, дошъл на " Лаута " от ФК ЦСКА 1948. Традиционно " черно-белите " ще бъдат поведени в дербито от своя капитан Димитър Илиев.
 Капитанът на Локомотив (Пд): Мисля, че сме се подготвили за дербито с Ботев
Капитанът на Локомотив (Пд): Мисля, че сме се подготвили за дербито с Ботев

Атаката на " жълто-черните " най-вероятно ще поведе хърватинът Мартин Секулич, за сметка на Антоан Бароан. На вратата Генчев ще има избор сред Ханкич и завърналия се пазач Даниел Кайзер. В средата на терена за Ботев би трябвало да стартира новото попълнение Янис Карабельов, завърнал се у нас от Унгария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР