Локомотив и Ботев ще открият новия сезон в българския футболен

...
Локомотив и Ботев ще открият новия сезон в българския футболен
Коментари Харесай

Генчев дебютира в дербито, Томаш вече има една победа

Локомотив и Ботев ще открият новия сезон в българския футболен хайлайф с дерби между тях. Локо е с треньора си от предишния сезон Александър Томаш, а Ботев смени цели четирима наставници през миналата акция започва новия сезон с нов ментор – Станислав Генчев.
Прочетете още
За Генчев това ще е освен дебют в дербито, само че и първи формален мач отпред на Ботев. Томаш към този момент има две дербита през миналия сезон, а в тях той победи и направи тъждество.

В първото дерби за миналия сезон Локомотив победи с 1:0 с гол на Дион, а в ответния мач в Коматево дуелът приключи 1:1 след гол на Бароан за Ботев и автогол на Джаспър Ван Хертъм.

Любопитно е, че Генчев и Томаш се срещнаха един против различен в друго дерби през предишния сезон, само че то беше " железничарското " сред Локомотив София и Локомотив Пловдив.

В тях дуелът в София приключи 0:0, а този в Пловдив приключи с триумф на Локо Пловдив след гол на Ерик Сорга.

Генчев дойде в Ботев през това лято, и беше отпред на отбора в контроли - отборът записа четири триумфа и една загуба. Сега обаче публично той ще дебютира отпред на клуба в публична среща в неделя. Генчев е бил ментор на Етър, Лудогорец и Локомотив София. През предишния сезон приключи с Локо София на 9-та позиция в елита, изпреварвайки точно Ботев, който остана 10-ти. 

Томаш е отпред на Локомотив от 11 април 2022-а година и в първия си цялостен сезон през предходната акция класира отбора на 5-то място в крайното класиране. В треньорската си кариера той е бил отпред на Банско, Локомотив Горна Оряховица, Верея, Берое и Етър. 

Дербито е в неделя от 18:30ч. на стадион Локомотив и ще бъде без гостуващи почитатели на Ботев. Двата отбора се споразумяха дербитата в постоянния сезон да са без гостуващи агитки. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР