Локомотив и Ботев изиграха 106-ото дерби на Пловдив. Срещата от

...
Локомотив и Ботев изиграха 106-ото дерби на Пловдив. Срещата от
Коментари Харесай

Пловдивското дерби завърши без победител

Локомотив и Ботев изиграха 106-ото дерби на Пловдив. Срещата от 23-и кръг на Първа професионална лига приключи без голове и без победител - 0:0. Двата тима демонстрираха доста предпочитание, само че футболните достолепия отсъстваха. Играчите на Бруно Акрапович и Николай Киров бяха дейни в центъра на терена, само че офанзивите към двете порти бяха малко и несполучливо завършващи.

Първата заплаха бе пред вратата на Ботев. Стивън Езе скочи и отигра високата топка, пращайки я паралелно във вратарското поле, където обаче бранител я почисти, написа "Блиц ".

Ботев отвърна с пробив на Жоао Паоло, който приключи с прекрасен удар, топката профуча около вратата. Последната заплаха за тази част сътвори Марчев, който стреля добре по земя към вратата на "канарчетата ", само че Чворович с тъга съумя да избави.

Жоао Паоло опита да тормози Пиргов, само че ударът му по земя при започване на втората част не затрудни вратаря на Локомотив.

Тимът на Бруно Акрапович отвърна с хубава офанзива на Аралица, който проби фронтално и след двойно подаване навлезе в наказателното поле, само че не съумя да уцели топката и падна на земята с искания за дузпа. Такава нямаше.

Двубоят продължи да бъде доста битка и малко футбол, което не докара до съществени голови положения до заключителните минути. Последната заплаха пред вратата на Локомотив бе удар на Стивън Петков, който профуча около вратата. В последните секунди Симеон Райков опита да осъществя от директен свободен удар, само че топката мина високо над вратата.

Ботев заема петото място с 33 точки, до момента в който "смърфовете " са с 28 на осмата позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР