Локо Пд обърна Арда с 2:1 в Кърджали в мач

...
Локо Пд обърна Арда с 2:1 в Кърджали в мач
Коментари Харесай

Локо Пд надви Арда

Локо Пд обърна Арда с 2:1 в Кърджали в мач от 21-вия кръг на Първа лига с гол от дузпа. Пламен Крачунов игра с ръка в наказателното поле, с цел да спре центриране на Ангел Лясков. Реферът Драгомир Драганов наду свирката, а от бялата точка Евандро прати в неверната посока вратаря Анатолий Господинов и донесе 3 т. на пловдивчани, които си върнаха четвъртото място с 41 т. Арда остава 7-и с 31 т., с 5 след ЦСКА 1948, който по-рано през вчерашния ден приключи 1:1 като посетител на Етър.
Арда можеше да стигне до ново тъждество, когато Станислав Иванов проби и откри Ел Мами Тетах (81) в пеналтерията, само че техничният му удар към далечния ъгъл бе избавен от вратаря Динко Хоркаш.
Арда поведе в 5-ата минута. Тогава Мартин Паскалев сбърка с връщането на топката към Хоркаш. Той се опита да почисти, само че откри Абубакар Тунгара и той не пропусна на празна врата. След 11 минути " смърфовете " не съумяха да изравнят при статично състояние. Защитата на домакините не почисти добре топката и тя попадна у Мартин Райнов, който я прати в мрежата. Голът му бе анулиран поради засада.
Реферът Драганов в началото не зачете и попадението на Бабакар Дион (31), който от границата на вратарското поле прониза задачата. След преразглеждане със системата ВАР попадението бе прието и равенството - възобновено.
В добавеното време преди паузата Тунгара продължи към Станислав Иванов в пеналтерията и той стреля, само че шутът му бе блокиран от Мартин Паскалев и не затрудни Хоркаш.
След почивката Борислав Цонев открадна топката и откри Тонислав Йорданов (56), който опитва удар от наказателното поле, само че Паскалев се намеси добре.
Ангел Лясков центрира и Паскалев (63) засече топката с глава, само че Господинов сподели инстикт и мазета удара му в греда.
Преди мача се заформи скандал сред треньора на Локо Александър Томаш и притежателя и президент на клуба Христо Крушарски. Наставникът изрази неодобрение, че през зимната пауза бяха продадени някои от най-хубавите играчи и това отслаби тима в битката за челните места. Месеци по-рано на „ Лаута “ мечтаеха даже за втора шампионска купа след серия от 11 следващи победи и преди загубата от ЦСКА с 0:2 в Пловдив.
" Имаме стока - изкарваме я на пазара и продаваме. Какво да вършим другояче, да чакаме да находища и да я заровим в земята? Футболът е дружество - да създава, да продава и да се самоиздържа. Ако някой желае да си потегля, не съм индивидът, който ще го спре “, отсече колоритният Крушарски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР