Локализиран е горският пожар край първомайското село Буково. Рано сутринта

...
Локализиран е горският пожар край първомайското село Буково. Рано сутринта
Коментари Харесай

Овладян е горският пожар край първомайското село Буково

Локализиран е горският пожар край първомайското село Буково. Рано сутринта там са отпътували доброволци и военни. Заедно с пожарникарите, общо към 30 души, са овладели зародилия в неделя огън в труднодостъпния кръстосан терен. В обходите за възможни нови огнища се включват и горски чиновници, заяви БНР.

Засегнати са към 130 декара житни ниви и към 50-60 декара от горския масив - дъбова гора, сподели за Радио Пловдив кметът на село Буково Али Баджаклъ. Той съобщи, че повода за възникването на огъня са огромните горещини и по думите му не става дума за проявена немарливост.

Модул от 4-и артилерийски полк – Асеновград в състав от 32-ма военнослужещи с 6 броя техника от 06.55 ч тази заран оказват помощ в погасяването на огромния горски пожар край село Буково, оповестиха от пресцентъра на МО.
Военнослужещите се включват в битката с огъня по искане на регионалния шеф на Пловдив и след позволение на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Цяла нощ пловдивските огнеборци са  дежурили и на мястото на пожара на Гребната база в Пловдив, където пламнаха сухи треви, шубраци и дървета. Въпреки, че пожарът бе овладян нощес, жителите на региона и тази заран към момента усещат миризмата на изгоряло.

Продължава и битката и с ликвидирането на пожар при склад за хартия на " Брезовско шосе "   в Пловдив. Работата там още не е завършила.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР