Логиката на процесите показва, че се върви към президентска република,

...
Логиката на процесите показва, че се върви към президентска република,
Коментари Харесай

Нинова: България върви към президентска република

Логиката на процесите демонстрира, че се върви към президентска република, разяснява пред БНР лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Президентът ръководи към този момент задоволително дълго през служебни кабинети и без надзор от законодателната власт. Трябва партиите да реагираме на това. От Българска социалистическа партия сме безапелационни - парламентарното ръководство би трябвало да се резервира и то е най-хубавото за България. Това беше и една от аргументите да подкрепим избирането на ръководител на Народното събрание. Другото означаваше блокаж на парламентаризма и наливане на масло в огъня на тези, които желаят президентско ръководство, сподели Нинова.

Отношенията ни с президента са кардинални и по значими въпроси. Горещата фаза беше, когато се водеше нечувана чистка в администрацията и се връщаха фрагменти на ГЕРБ, не че това е завършило. Това е кардинален конфликт - или се бориш против този модел, или го възстановяваш. Ние сме на първата позиция, твърди ръководителят на ГЕРБ.

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Няма да подкрепим мандат на Движение за права и свободи и мандат, даден на “Възраждане ”. Ако третият мандат пристигна при нас, ще създадем опит да съставим болшинство и да има непоклатимост в страната, съобщи още Корнелия Нинова.

Според нея е необичайно единодушието на “Продължаваме смяната ” да водят диалози с ГЕРБ:

" От сутринта те си дават разнообразни сигнали. Г-н Плевнелиев сподели, че е съдействал за тези диалози на една среща в едно посолство. Г-н Петков се разграничи леко от господин Плевнелиев. Г-н Дунчев споделя, че в Политическа партия има хора, които желаят власт и постове. Очевидно в “Продължаваме смяната ” текат някакви процеси и има динамичност в връзките им с ГЕРБ. Тази среща или е първа крачка към държавно управление сред “Продължаваме смяната ” и ГЕРБ, или е PR акция, с която двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Ще изчакаме резултата от нея и тогава ще имаме позиция. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР