Логично е всеки да си зададе въпроса защо броят на

...
Логично е всеки да си зададе въпроса защо броят на
Коментари Харесай

Н. Марков: Хазната е празна - затова отварят кафенета и магазини, макар броят на заразените да расте

Логично е всеки да си зададе въпроса за какво броят на инфектираните продължава да пораства стремглаво нагоре, а в това време ограниченията на процедура се анулираха. Да, анулирани са. Вече всеки си прави каквото желае, както желае и когато изиска. Кафенета, сладкарници, заведения за хранене, магазини и офиси са претъпкани с хора, само че значимо е да сме здрави, нали!?
Правителството разгласи, че карантинните ограничения остават, само че сами виждате, че никой не управлява. Нещо повече, подтикват се всички типове комерсиална активност и се мисли за отваряне на молове, морски, балкански хотели и впрочем. Но за какво?

Краткият отговор е тъй като държавната хазна е празна. И освен празна, а и с отворена черна дупка в нея. Винаги се случва по този начин, когато хазната се ръководи " експертно " от лоби на Движение за права и свободи, само че това е тяхната цена на скритата политическа поддръжка. В сараите не си играят на дребно. Котило на изпечени мошеници и интелектуални инвалиди. Политически и икономически кърлежи! Посредствени видове с рекламация за аристократична принадлежност. Селяндури с потури. Потурняци. Обикновени мошеници.

От една страна в държавната хазна няма пари, а от друга - европейците затвориха кранчетата!!! Приказките на банкянския шарлатанин за трилиони евро заеми и впрочем нови задължения свършиха доста бързо. Изтръгнаха му езика. Останахме голи като соколи, за разлика от един тип сокол, който морен вода не е пил през целия си живот. Специален готован на всяка допустима власт, а във вечността на българската страна и нация. Дължим му и камилското мляко в което кисне телесата си. Дължим всико допустимо и на четиридесеттте му разбойника. Важно е Али Баба да е жив и удовлетворен! Да се къпе в славата на личната си маловажност.

Само, че татковци доста майка една - споделя народът. А майка България никой не я вижда, нито се интересува от нея. Употребена за следващ път, насилвана цели хилядолетия, подигравана, презряна, отхвърлена. Но наша! Тези следващи говеда ли заслужи тя и това ли изискуем всички ние на нея!? Гледаме в ръцете на политическите бащици, а сме отвърнали взор от майката на изобилието. Препълнена с богатства. Нашата обща майка! Тази обичайно тиха жена, която единствена е защитила правото си да остане тук вечно, да ни приюти, погали и успокои. Да ни даде опция да помислим умерено и да продължим самоуверено напред.

Нашата България е ограбена за следващ път и е пред следващата тежка национална злополука.Засега необявена. Скрита. Не и остава още дълго време живот за разлика от нас, които постоянно може да дезертираме. Да заминем. Да я оставим. Тя не може да ни помоли да я защитим. Няма да го направи и в този момент. Нашата майка е почтена жена и не се моли на никого. Горда е. Достойна.

Когато няма излаз, има избор! Бягството е срам, дързостта - популярност. Няма да минем без буржуазно-демократична гражданска война, въпреки и доста закъсняла. Пропуснали сме в миналото във времето нашия исторически късмет за незабавна смяна. Историята на света не познава страна, която е заобиколила неизбежното. Има подобен ред и пред неговите правила би трябвало да се надигнем. Ако би трябвало, ще полегнем вечно. Както доста преди нас. Нашият сегашен избор ще реши бъдещето на поколенията след нас...

И този избор би трябвало да е единствено един. Напред!

Николай Марков

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=137250777929170&id=103703971283851
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР