Логично е решението на президента Румен Радев да връчи третия

...
Логично е решението на президента Румен Радев да връчи третия
Коментари Харесай

Анализатори: БСП явно няма да успее с мандата

Логично е решението на президента Румен Радев да връчи третия изследователски мандат на „ Българска социалистическа партия за България “, само че не тъй като има действителен късмет социалистите да сформират държавно управление, а тъй като предстоят избори „ 2 в 1 “, за които се готвят и „ ИТН “ с непредвидените си оферти за промени в Конституцията ( – б.р.) и събаряне на Данък добавена стойност на плодовете и зеленчуците. Това разясниха в студиото на „ Тази заран “ политолозите Ирена Тодорова и Милен Любенов и пиар специалистът Любомир Аламанов.

„ Връчването на третия мандат наподобява по-скоро да е технология (…) Изборите евентуално ще са „ 2 в 1 “, колкото и на Румен Радев да не му се желае, огромна част от политическите партии ще би трябвало да излъчат кандидат-президенти, които да теглят националните листи. Той би трябвало да си бетонира отнякъде поддръжка и аз не виждам от кое място другаде, с изключение на от Българска социалистическа партия “, означи Тодорова.

Според Любенов Българска социалистическа партия „ са наясно, че няма да съумеят “, само че с оглед акцията ще създадат опит за диалози. „ Шансът да се схванат е доста дребен – има доста твърди поръчки от Има Такъв Народ и Демократична България, че няма да поддържат мандат на Българска социалистическа партия “, означи и Аламанов.

Според Милен Любенов държанието на „ ИТН “ досега се е посочило като „ извънредно деструктивно “ и вчерашните поръчки за огромни законови промени, дадени в парламент, който не е в положение да проработи, са доказателство, че „ явно се намират в предизборна акция и употребяват някакви популистки способи, с които смятат, че могат да компенсират тази загуба, “.

По думите му задачата на тези поръчки са българите зад граница, тъй като от Има Такъв Народ се притесняват, че и там ще настъпи срив на поддръжката за тях. „ Това блуждаене демонстрира, че те нямат действителна визия “, добави и Любомир Аламанов.

„ Слави Трифонов е типичен популист и той е подобен доста преди да се съобщи политически – неговото предаване единствено по себе си доста години наред даваше среда на популизма. Това с Конституцията и с Данък добавена стойност са поръчки на типичен популисти, които нямат никакво желание да ги изпълнят “, акцентира Ирена Тодорова.

На този декор, какво се случва с ГЕРБ? Радикалното държание по отношение на партията на Бойко Борисов активизира нейните гласоподаватели, а също така може да се чака омекотяване на тона от страна на протестните партии и подготвеност за диалози в идващ парламент, счита Тодорова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР