Логично е да има връзка между изнудването, за което бе

...
Логично е да има връзка между изнудването, за което бе
Коментари Харесай

Демерджиев: Има данни, че фирмата на Велико Желев е плащала за строежа на Хемус

Логично е да има връзка сред изнудването, за което бе арестуван предприемачът Велико Желев, и градежа на автомагистрала " Хемус ". Там са платени предварително 48 млн. лв.. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. 

Прокуратурата е длъжна да проверява всички аргументи, които могат да доведат до нанасянето на този побой. Една от вероятните аргументи и за която сме дали задоволително документи в прокуратурата са тези малко над 48 млн. лв., платени предплатено за този лот на Автомагистрала " Хемус "   Материалите от предварително платените суми са импортирани от ГДБОП в Прокуратурата. Случаят е доста подобен с този, за който към този момент има няколко упрекнати за пране на пари. Тези пари, тяхното придвижване, се наблюдава. Съмнението е, че не са били предопределени за градеж на автомагистрала, а за друго. Можело да има до 40% от сумата по публичната поръчка, която да е върната на възложителя, уточни вицепремиерът.

Първоначалното обвиняване против Велико Желев касаеше междинна телесна щета, в този момент се е стигнало до насила, тъй че не е правилно, че притежателят на " Хидрострой ". От два месеца в Прокуратурата отлежават материали, че от компанията са източили част от платените авансово 48 млн. лв. за градежа на лот 1 на Автомагистрала " Хемус ", сподели още Демерджиев. 

Първоначалното обвиняване касаеше междинна телесна щета. Прокуратурата е трансформирала визията си и е стигнала до насила, добави вътрешният министър. 

Той разяснява и извършените през днешния ден акции на полицията против пазаруването на гласове. 

Очаквма акциите за пазаруване на гласове да зачествяват. Очаквам интензитетът им да нарасне. Дадохме инструкции да стартира доста по-рано оперативната работа. Вече има формирани 12 производства директно свързани с нарушавания на изборите. С връщането на хариената бюлетина се учеличха искащите да изкривят вота. Обръщаме особено внимание на рискови секции на територията на цялата страна. Отичитаме опита си от предходни избори - къде е имало най-вече нарушавания. Това са секции, в които вота се е трансформирал внезапно. Както и за секции, в които сме получавали сигнали за нарушавания. Използваме информация, която ни е споделена от НПО-та, уточни Демерджиев. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР