Логическите задачи по принцип са интересно занимание и ни карат

...
Логическите задачи по принцип са интересно занимание и ни карат
Коментари Харесай

Можете ли да познаете какво трябва да се напише в квадратчето?

Логическите задания по принцип са забавно занятие и ни карат да се замислим. Също по този начин при тях постоянно отговорът е явен, само че доста от нас не се сещат за него. Защо е по този начин? Отговорът на този въпрос не се крие в това, че не притежаваме логическо мислене, а просто имаме навика да се задълбочаваме и да мислим комплицирано. А от време на време е нужно да създадем тъкмо противоположното – да опростим нещата и да се доверим на първия си инстинкт. Понякога опитът ни и познанията ни в разнообразни области ни пречат да забележим очевидното.

Неслучайно в доста от тези случаи децата осъзнават отговора преди възрастните. Детското схващане едвам в този момент опознава света и към момента не е претрупано с доста информация, която да го заблуждава. Децата са налюдателни и постоянно обръщат внимание на нещата, които възрастните към този момент са приели за даденост или са научили толккова добре, че не се замислят за тях, а ги вършат по табиет.

Такъв е казусът с тази задача. Много от нас, до момента в който я гледат стартират да мислят математически. А в действителност правилният отговор няма нищо общо с математиката. Отговорът е R – обозначението за задна скорост. Картинката показва схемата на скоростите, която участва във всеки автомобил.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР