Логически и политически най-закономерна е коалиция между първите две сили,

...
Логически и политически най-закономерна е коалиция между първите две сили,
Коментари Харесай

Станишев: ПП-ДБ да спрат да се държат като в детската градина – имат 64 депутати, а не 120

Логически и политически най-закономерна е коалиция сред първите две сили, само че и двете имат доста политически ползи от позиция на тяхната еднаквост и доста издълбани изкопи, междуличностни. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на.

„ Бих предложил малко да заровят егото, тъй като от това положение губят всички политически сили. По отношение на ПП-ДБ - да спрат да се държат като в детската градина. С 64 депутати не можеш да се държиш все едно, че имаш 100 или 120. Когато се споделя от страна на ГЕРБ, и Борисов го изигра добре това - " Представете кабинет! ". Да представиш в тази обстановка най-вече политически кабинет от фигури разграничителни и дразнещи за другата страна - ами това е директен път към нищото ”, сподели той.

Станишев прикани политическите сили да поемат своята отговорност.

Политиката е най-много отговорност и водачество. Вече две години следим един и същи сюжет - вършат се някакви маневри, реплика на опити за сформиране на държавно управление, едвам се трансферира отговорността и да не наподобява някой отговорен за следващите изключителни избори. Защото за две години какво имаме? Нищо! Пет избора, за над 500 млн. лева може би изхарчени, и некадърност да формираш устойчиво ръководство, което е скандално, тъй като страната е застинала. По време на рецесия и война, на 300-400 км. у нас, ние не можем, политиците, да излъчат устойчиво държавно управление, което да кове закони, да реализира ПВУ и да взема решение икономическите и обществени проблеми в страната. И това подрива доверието в политиците като цяло, уточни той.

Според Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на възможна поддръжка от страна на за кабинет на ГЕРБ би обезличило още повече социалистическата партия.

„ е сама, за жалост, управлението ѝ я сложи в състояние, когато е аварийна гума на което и да е ръководство или настройка. От 82-а депутати, в удобната позиция на единствената съпротива на ГЕРБ в интервала 2017-2021, да отидеш на 23-ма - можеш да правиш всевъзможни ефектни изречения и да обвиняваш който щеш - вътрешна съпротива, президента, само че ти си изгубил 750 000 гласа и това е действителността. И с 23-ма депутати не можеш да бъдеш водеща политическа мощ. И го споделям с болежка, тъй като е неуместно и обидно в най-бедната страна в Европейски Съюз, с толкоз обществени проблеми, левицата да бъде толкоз слаба ”, посочи той.

Станишев се опълчи и на самодейността на против така наречен " джендър идеология " като я дефинира като измислена тематика. Не е склонен и с позицията на социалистите за отлагането на присъединението ни към еврозоната. Той подсети, че има решение на Конгреса на, утвърдено с огромно болшинство, което поддържа приемането на еврото у нас. Предупреди и че с неналичието на ясни позиции по отношение на целите на страната има риск да се окажем в периферията на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР