Лодка, превозваща десетки мигранти, опитващи се да достигнат Европа, се

...
Лодка, превозваща десетки мигранти, опитващи се да достигнат Европа, се
Коментари Харесай

Над 60 души се удавиха при преобръщането на кораб с мигранти край Либия, съобщи ООН

Лодка, пренасяща десетки мигранти, опитващи се да доближат Европа, се прекатурна край крайбрежията на Либия, оставяйки повече от 60 души мъртви, в това число дами и деца, сподели Агенцията по миграцията на Организация на обединените нации.

Корабокрушението в събота беше най-новата покруса в тази част на Средиземно море, основен, само че рисков маршрут за мигранти, търсещи по-добър живот в Европа. Хиляди са починали съгласно публични лица.

Международната организация по миграция към Организация на обединените нации съобщи в изказване, че лодката е превозвала 86 мигранти, когато мощни талази я заляха край град Зувара в западната част на Либия крайбрежие и че 61 мигранти са се удавили съгласно оживели.

„ Централното Средиземно море продължава да бъде един от най-опасните миграционни пътища в света “, написа организацията в платформата на обществените медии X, известна преди като Twitter.

През последните години Либия се трансформира в преобладаваща директна точка за мигранти, бягащи от войната и бедността...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР