LMPD отстранява 4 полицаи, които са знаели за хвърлянето на напитки „Slushygate“, но не са го докладвали

...
Четирима полицаи от метрото в Луисвил, които са знаели, че
Коментари Харесай

Четирима полицаи от метрото в Луисвил, които са знаели, че колегите им хвърлят напитки по цивилни от немаркирани полицейски коли и пръскат хората с локви, но не са направили нищо за спиране на неправомерното поведение са отстранени, но ще останат в полицията, показват дисциплинарните документи, получени от The Courier Journal чрез заявки за отворени записи.

Офицерите, отстранени без заплащане, са:

сержант . Кевин Каспър, който получи 30-дневно отстраняване, понижение и принудително преместване в звено;

детектив Джон Бенцинг, който получи 15-дневно отстраняване;

детектив Джоузеф Хауел, който получи 10-дневно отстраняване;

детектив Бо Гадегаард, който получи 10-дневно отстраняване.

Всички отстранени служители, пише в дисциплинарни писма началник Жаклин Гуин-Вилароел, участваха в „нишка за чат“, където е споделен видеоклип на поне един случай на неправомерно поведение. Според писмата двама от отстранените полицаи са наблюдавали неправомерното поведение от първа ръка, докато са шофирали зад превозно средство, отговорно за инцидентите.

Според говорител на LMPD, на пети полицай са връчени документи преди прекратяване на инцидентите които са станали известни като "Slushygate". Въпреки това, LMPD не е идентифицирал този служител, нито е предоставил каквито и да било подробности за ролята му в инцидентите.

В дисциплинарните писма се казва, че нападенията, които служителите са заснели и споделили, са извършени между август 2018 г. и септември 2019 г.

>

Неправомерното поведение е извършено от членове на Девета мобилна дивизия, която беше разформирована през 2019 г.

Според Министерството на правосъдието на САЩ специализираното звено, предназначено да преследва тежки престъпления, е било изправено пред вътрешен натиск „да генерира „статистика“ като спирания и арести, особено в квартали с преобладаващо чернокожо население.“

Каспър, който получи най-тежкото наказание, знаеше, че „подчинените в [неговата] командна верига хвърлят напитки и/или пръскат локви върху цивилни, записване на събитията и/или гледане на видеоклипове на действията“, пише Гуин-Вилароел в писмо от 20 юли. Тя добави, че той не е изпълнил „надзорната си отговорност“, като не е докладвал за неправомерното поведение или не е предприел действия, за да го спре.

Както други замесени служители, Каспър беше предупреден, че може да бъде уволнен, ако е замесен в нови нарушения на политиката.

В писмо до Бенцинг Гуин-Вилароел пише: „Поне на един случай бяхте заснети във видео, в което напитка се изхвърля от прозореца на колата пред вас, удряйки пешеходеца."

Въпреки това, отбеляза тя, Бенцинг не е уведомил командващите офицери неправомерното поведение.

Новината за отстраняването идва повече от една година, след като бившият шеф на LMPD Ерика Шийлдс обяви разследване срещу Slushygate, след като двама бивши служители на LMPD, Брайън Уилсън и Кърт Флин, се признаха за виновни по федерални обвинения, свързани с скандала.

В изявление след признанията за виновен Шийлдс нарече поведението им „деморализиращо и дехуманизиращо жертвите“ и се извини на засегнатите.

Според федералните прокурори, Флин и Уилсън използваха позицията си на полицейски служители, за да получат напитките, които хвърляха по хората безплатно от местните фирми.

По време на изслушването за присъдата на Флин и Уилсън миналия октомври, прокурорите показаха видеоклипове на неправомерното поведение, включително един, в който полицаите спряха до една жена и извикаха „какво ще кажете за едно питие?“ преди да хвърли напитка по нея. Полицаите често се смееха по време на атаките.

На това изслушване прокурорите бяха събрали 40 такива видеоклипа, но това не отразяваше цялото неправомерно поведение.

Флин беше осъден на три месеци в затвора. Уилсън, който също се призна за виновен в случай на киберпреследване, където използва полицейска технология, за да помогне за хакване и изнудване на жени, използвайки откраднати сексуално явен материал, беше осъден на 30 месеца затвор.

Свържете се с репортера Джош Ууд на jwood@courier -journal.com или в Twitter на @JWoodJourno.

Тази статия първоначално се появи в Louisville Courier Journal: 4 служители на LMPD са отстранени за участие в хвърляне на напитки Slushygate

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР