Lloyds Banking Group изкупува ипотечният портфейл на Tesco. Ходът на

...
Lloyds Banking Group изкупува ипотечният портфейл на Tesco. Ходът на
Коментари Харесай

Tesco се отърва от жилищните кредити - отиват при Lloyds за 3,8 милиона паунда

Lloyds Banking Group изкупува ипотечният портфейл на Tesco. Ходът на английската банка е стимулиран от това, че съгласно тях стопанската система на страната ще издържи, макар вероятностите за безреден Brexit, написа Bloomberg. Сделката е за към 3,8 милиарда паунда, или 4,6 милиарда $.

Най-големият ипотечен заемодател във Англия стяга хватката си, придобивайки над 23 000 ипотечни заема на клиенти като част от договорката. Tesco пък желае да се отърве от заемите - компанията понижава разноските си и редуцира чиновници, а през месец май беше обявено и че излиза от ипотечното кредитиране. Мотивите на кредитора са, че изискванията са предизвикателни, а някои по-малки кредитори към този момент бяха изтласкани от пазара.

Всичко това е в унисон със тактиката на Tesco Bank за понижаване на броя на продуктите и услугите, предопределени за необятния кръг клиенти на компанията, откъдето ще се понижат и оперативните и финансови разноски.

Инвестицията на Lloyds идва на фона на предизвестията, че английските банки ще свият облагата си заради увеличаващия се риск от Brexit без договорка.

Citigroup към този момент сигнализира, че при сходно развиване на събитията облагата на английските банки може да се свие с до 25%, а цените на жилищата на Острова ще се намалят поради развода с Европейски Съюз и по-високите имотни налози.

Lloyds обаче е една от дребното английски банки, които не реагираха толкоз песимистично. Въпреки това основният изпълнителен шеф на финансовата институция Антонио Орта-Осорио призна, че продължаващата неустановеност около излизането на страната от Европейски Съюз може да повлияе стопанската система.
 Lloyds Bank възнамерява три поделения в Европейски Съюз след Brexit
Lloyds Bank възнамерява три поделения в Европейски Съюз след Brexit

Пореден знак по какъв начин излизането от Европейски Съюз ще раздроби банковата промишленост на Острова

" Силното струпване свободен капитал ни дава еластичност да разгледаме възможносите за безграничен растеьж в избрали целеви области, където виждаме стойност за акционерите ", пишат от банката в известие и допълват, че договорката с Tesco е в сходство с този метод.

Сделката съставлява най-голямото систематизиране на активи от основния изпълнителен шеф на Tesco Дейв Люис., след продажбвата на южникорейски активи на стойност 4 милиарда паунда преди 4 години.

През петте години, в които Люис е отпред на компанията, веригата супермаркети понижи дълга си задоволително, с цел да върне високия си кредитен рейтинг от Moody " s. Tesco понижи разноските си и посредством редуциране на чиновници и позиции, като единствено преди месец компанията разгласи, че закрива още 4 500 позиции.
 Lloyds Bank закрива 100 свои клона във Англия
Най-големият ипотечен заемодател на Острова закрива 100 свои клона

И ще загуби 325 работни места от това
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР