лизо 20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от

...
лизо 20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от
Коментари Харесай

Одобриха проекта за две хеликоптерни линейки

лизо 20 млн. лв. ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година за доставка на хеликоптери за реакция при незабавни медицински случай и рецесии.

Днес Управляващият орган на Оперативната стратегия утвърди плановото предложение на Министерство на здравеопазването.

С планът за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще се обезпечи опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение, както и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия.

Реализацията на плана е част от политиката за възобновяване и окомплектоване на системата на незабавна помощ, споделят от Министерство на регионалното развитие и напомнят, че сега с финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 се извършва и огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

През февруари бе обявено, че България ще закупи две хеликоптерни коли за спешна помощ с 20 млн. лв.. Тогава министерството не си е сложи крайни периоди по плана.

Директорът на Планинската избавителна работа Емил Нешев посочи пред БГНЕС, че въз основата на неговия опит доставката на хеликоптери лишава най-малко година и половина.

"Безкрайно благополучен съм, че съумях да дочакам тази вест. Очевидно желанията са да се случат нещата бързо. Предстои обаче ужасно доста работа в доста аспекти, в това число и организационни ".

България остана без хеликоптерна медицина поради тежката администрация.

"Военните хеликоптери са подобаващи за търсене на бедстващи хора високо в планината или да се транспортират огромен брой планински спасители. Това обаче не е формалното лице на хеликоптерното избавяне По света се употребяват напълно различен вид машини, оборудвани във тип на кола за спешна помощ, известни като ХЕМС. Те могат да поддържат и да реанимират потърпевши с тежки контузии. Хубаво е да се прави разлика сред двата типа избавяне – машините и екипажите са доста разнообразни ", изясни още Нешев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР