Лийдс спечели с 3:0 гостуването си на Астън Вила. С

...
Лийдс спечели с 3:0 гостуването си на Астън Вила. С
Коментари Харесай

Хетрик на Патрик Бамфорд за Лийдс сложи край на победната серия на Астън Вила

Лийдс завоюва с 3:0 гостуването си на Астън Вила. С този дуел беше открит шестият кръг в британската Висша лига. Тимът от Бирмингам имаше потребност единствено от една точка с цел да оглави класирането. Патрик Бамфорд означи втория си хетрик в кариерата и се реваншира за многото си пропуски преди почивката.

Мачът беше равносилен с доста положения, само че първото попадение на Патрик Бамфорд наклони везните към отбора от Йоркшир. В началото играчите на Лийдс се надпреварваха да изпускат.

Постепенно момчетата на Дийн Смит изравниха играта и Джак Грийлиш можеше да вкара, само че ударът му беше избит от голллинията.
 Снимка 502201
Източник:

След почивката " виланите " натиснаха. Грийлиш пропусна след хубава рейд и удар от близко. Ударът му стана лесна плячка за вратаря на гостите.

И когато се очакваше домакините да поведат, гостите направиха светкавична контра в 55-ата минута. Мартинес избави сложен удар, само че топката попадна в Бамфорд, който не можеше да сгреши от близко за 0:1.
 Снимка 502203
Източник:

Малко по-късно Бамфорд се забърка в скандал с Тайрън Мингс. Играчът на Лийдс симулира, само че по-късно беше заловен за фланелката от Мингс. Пол Тиърни реши да не вади картоните.

В 67-ата минута Бамфорд стреля през човек. Топката доби крива траектория и излъга Мартинес за 0:2. Седем минути по-късно героят на мача оформи своя хетрик след удар през 4 бранители за 0:3

Тези попадения смъкнаха гарда на домакините и в последните минути Лийдс можеше да вкара още. Гостите насочиха 22 удара към вратата на Мартинес.

Така Астън Вила остана на второ място с 12 точки и голова разлика 12:5. Евертън е отпред с 13 точки. Новакът Лийдс се изкачи на трето място с 10 точки и по-добра голова разлика от тази на Ливърпул - 12:9. Тимът на Марсело Биелса загатва, че ще играе сериозна роля през този сезон.
 Снимка 502202
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР