Лийдс победи Нотингам Форест с 2:1 в отложен мач от

...
Лийдс победи Нотингам Форест с 2:1 в отложен мач от
Коментари Харесай

Лийдс удари Нотингам Форест в битката за оцеляване

Лийдс победи Нотингам Форест с 2:1 в отсрочен мач от 7-ия кръг на Премиър лийг и завоюва значими точки против директен съперник в борбата за оцеляване.

С триумфа Лийдс съумя да се измъкне от зоната на изпадащите и към този момент има две точки над първия под чертата Борнемут. Нотингам Форест пък падна д 17-ото място и единствено по-добрата голова разлика държи момчетата на Стив Купър над “опасната зона ”.

Гостите от Нотингам започнаха по-добре мача, само че след това те позволиха противен поврат. Те откриха резултата след единствено 12 минути игра, когато Денис плъзна топката точно към Мангала, който засече от границата на наказателното поле и коженото кълбо се озова в долния десен ъгъл на вратата.

В 20-ата минута обаче Лийдс изравни. След страхотна неточност в защита на Кейлор Навас, топката се отби и стигна до крайници на Джак Харисън, който бе праволинеен и заби топката във вратата на гостите.

След това Лийдс пое самодейността и в първата минута от добавеното време на първата част стигна до втория гол, с който и бе завършен крайния резултат. Луис Синистера връхлетя в наказателното поле, насочен към една отскочила топка, която засече и я заби в долния десен ъгъл.

През второто полувреме Нотингам Форест опита да се върне в мача, само че играчите на Стив Купър по този начин и не съумяха да се разпишат. Положението на “червените ” стартира да става доста тежко, тъй като тимът записа трето проваляне в последните си пет мач, като тимът няма триумф от тъкмо два месеца насам. За последно Форест надделя с минималното 1:0 точно отборът на Лийдс, което се случи на 5 февруари в 23-ия кръг на Премиър лийг.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР