Лийдс и Челси не успяха да си отбележат гол в

...
Лийдс и Челси не успяха да си отбележат гол в
Коментари Харесай

Лийдс и Челси не успяха да си отбележат гол

Лийдс и Челси не съумяха да си отбележат гол в дуел, в който и двата тима сътвориха положения и търсеха попадението. Срещата приключи 0:0, само че топката на няколко пъти бе покрай това да се озове в мрежата. В началото на дуела лондончани и йоркшърци удариха гредите.

Двата тима започнаха нападателно и през цялото време търсеха гола, което докара до открит футбол и положения пред двете порти. Лондончани играеха повече с топката, а домакините пресираха и разчитаха на бързи офанзиви. Първата добра обстановка бе за " сините ". Пулишич откри чудесно Хавертц, който не съумя да осъществя от чудесно състояние. Секунди по-късно Тейлър Робъртс прати топката в мрежата на Челси, само че попадение нямаше, защото Бамфорд бе в засада, когато получи топката преди да откри Робъртс.
Снимка: БГНЕС  Лийдс и Челси не съумяха да си отбележат гол
В десетата минута след отлична композиция на гостите Ейлинг в опита си да почисти уцели Йоренте и топката се върна обратно, като се удари в гредата зад Мелие. малко по-късно Пулишич, който играеше на доста високо равнище, получи топката от Зиеш и насочи невисок удар, с който вратарят на домакините се оправи.

Великолепно осъществяване на Робъртс бе покрай това да докара до разкриване на резултата. Той насочи прелестен удар, топката мина над Менди и се удари в гредата. Вратарят като че ли съумя леко да допре кълбото, което ѝ попречи да влезе в мрежата.
Снимка: БГНЕС  Лийдс и Челси не съумяха да си отбележат гол
След слънцето, което грееше при започване на дуела, заваля дъжд. Атаките продължиха и към двете порти, само че чистите положения бяха по-малко. Н'Голо Канте имаше опция да стреля след отличен пробив, само че прати топката около вратата. Мелие трябваше да се намесва след центриране, с цел да попречи на Аспиликуета да стигне до топката. Вратарят на домакините бе тестван и от Маунт.

В самия завършек на първото полувреме Пулишич стреля, само че в тялото на Мелие. Хавертц бе оставен да напредне в наказателното поле при започване на втората част. Германецът имаше превъзходен късмет да открие резултата. Той стреля мощно, само че във вратаря и той съумя да избие.
Снимка: БГНЕС  Лийдс и Челси не съумяха да си отбележат гол
Челси опитваше да натисне, само че Лийдс се държеше доста добре. Защитата на домакините се оправи с рискова обстановка в 53-ата минута, когато Хавертц не овладя добре топката, а по-късно Канте реши да подава вместо да стреля. Менди направи мъчно избавяне малко по-късно след удар на Рафиня. Последва удар на Пулишич и блокиран опит на Алиоски пред другата врата.

Двата тима атакуваха, създаваха положения и отправяха удари, само че гол не падаше. Мелие трябваше да се разтяга оптимално в 72-ата минута, с цел да отрази опит на Рюдиген от отдалеченост. Родриго пък бе оставен непокрит в другото наказателно поле. Възможността бе отлична, само че ударът право във вратаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР