Лий Кун Хий пренасочи Samsung към производство на висок клас

...
Лий Кун Хий пренасочи Samsung към производство на висок клас
Коментари Харесай

Визионерът на Samsung почина на 78 години


Лий Кун Хий пренасочи Samsung към произвеждане на висок клас артикули вместо евтини артикули
(снимка:, )

Ръководителят на Samsung Лий Кун Хий умря на 78-годишна възраст, заяви компанията в събота. Не се прецизира какво е предизвикало гибелта му, само че Лий бе в неприятно здравословно положение след инфаркт през 2014 година

Лий е индивидът, трансформирал Samsung в електронен колос, откакто пренасочи компанията към произвеждане на артикули от висок клас вместо евтини артикули.

„ Председателят Лий беше същински визионер, който трансформира Samsung във водещ международен иноватор ”, се споделя в изказване на корейската компания. „ Всички ние в Samsung ще пазим паметта му и сме признателни за пътуването, което споделихме с него ”.

Бащата на Лий основава Samsung Group през 1938 година като комерсиална компания, която продава сушени корейски риби, зеленчуци и плодове на Китай. Samsung стартира да продава електроника едвам 31 години по-късно, през 1969 година

И едвам в средата на 90-те години Лий Кун Хий, оглавил компанията след гибелта на татко си през 1987 година, се ангажира да направи Samsung високотехнологична компания, загърбвайки репутацията ѝ на снабдител на евтини артикули. През 1993 година той споделя на чиновниците, че би трябвало да „ трансформират всичко, с изключение на жена си и децата си ”.

„ Декларацията на Лий от 1993 година за „ нов мениджмънт ” е мотивиращият мотор във визията на компанията да достави най-хубавата технология, която да помогне за напредъка на световното общество”, акцентират от Samsung.
още по тематиката
Днес Samsung е най-големият производител на телефони в света – компанията удържа купата си съвсем десетилетие, а също по този начин е водач в тв приемниците, производството на съставни елементи, чипове памет и домашен уреди.

Лий е роден на 9 януари 1942 година в част от Корея, окупирана от Япония. Той е приключил университета Васеда в Токио през 1965 година и е учил магистратура в университета Джордж Вашингтон, само че е напуснал, без да приключи образованието си, съгласно Ню Йорк Таймс.

През 1966 година Лий стартира работа в Tongyang Broadcasting Company, филиал на Samsung, а по-късно работи за строителния и търговски бизнес на Samsung, наименуван Samsung C&T. През 1979 година той става заместник-председател на Samsung Group.

Лий е бил ръководител на Samsung Group от 1987 до 1998 година и ръководител и основен изпълнителен шеф на Samsung Electronics от 1998 до 2008 година Той още веднъж става ръководител на Samsung Electronics от 2010 година, като заема тази служба до гибелта си.

Кун-Хий Лий оказа помощ на Samsung да се трансформира в една от най-мощните компании в технологиите, а самият той стана най-богатия човек в Южна Корея. Но Лий се сблъсква с правни проблеми през годините. Той е осъждан и опрощение два пъти за закононарушения в Южна Корея, първо през 1996 година и още веднъж през 2008 година

Синът и очевидният правоприемник на Лий, Джей Й. Лий, управлява Samsung, откогато се разболя татко му, само че и той се сблъсква със лични правни проблеми. През 2017 година е наказан на пет години затвор, откакто е приет за отговорен от сеулския съд за рушвет и други обвинявания.

По това време един от съизпълнителните шефове на Samsung съобщи, че компанията е като транспортен съд без капитан. На идната година присъдата на по-младия Лий беше отсрочена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР