Ливърпул явно не се е отърсил от шока, преживян с

...
Ливърпул явно не се е отърсил от шока, преживян с
Коментари Харесай

Ливърпул с втора поредна загуба

Ливърпул очевидно не се е отърсил от шока, претърпян с първата загуба за сезона от Ман Сити в четвъртък. Червените от града на Бийтълс инкасираха второ проваляне в границите на четири дни, откакто пет месеца не бяха губили. Уулвърхямптън изхвърли мърсисайдци от шампионата за ФА Къп като ги победи с 2:1 на Молиню. Само преди две седмици момчетата на Юрген Клоп бяха спечелили с 2:0 на същия стадион в турнирен мач. Раул Хименес (38) и Рубен Невеш (55) бяха героите на домакините, а в това време Дивок Ориги (51) бе изравнил.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп бе направил голям брой промени в състава в съпоставяне със загубата от Манчестър Сити (1:2) на „ Етихад “ преди няколко дни. Дебют като титуляри записаха десният бек Рафаел Камачо и халфът Къртис Джоунс, а в офанзива действаха Даниел Стъридж, Джердан Шакири и Дивок Ориги. Шанс за изява на вратата получи Симон Миньоле. В същото време наставникът на домакините Нуно Еспирито Санто заложи на по-голяма част от титулярите си.

Преди срещата имаше минута безмълвие в памет на легендата Бил Слейтър, извел „ вълците “ като капитан до трофея в ФА Къп през 1960 година.

Защитникът на мърсисайдци Деян Ловрен се контузи още в първите минути и бе сменен наложително, а вместо него мачът доигра 16-годишният холандец Ки-Яна Хоевер. Той е най-младият футболист, играл за Ливърпул в шампионата.

Мачът бе равносилен, макар че домакините имаха известно териториално преимущество. Те съумяха да го материализират в 38-ата минута, когато Джеймс Милнър позволи груба неточност в средата на терена и загуби топката, а по-късно Раул Хименес излезе самичък против Миньоле и се разписа за 1:0. „ Вълците “ продължиха да са по-активни и след гола, създавайки разбърквания пред противниковата врата, само че без резултат до края на първата част. В нея гостите не сътвориха нито едно голово състояние.

След почивката " алените " се активизираха и бързо съумяха да изравнят. В 51-ата минута Дивок Ориги вкара доста хубав гол за 1:1. Радостта им обаче бе къса, защото четири минути по-късно Рубен Невеш с мощен шут не остави шансове за Миньоле и вкара за 2:1.

Ливърпул имаше късмет да стигне до ново равнене в 69-ата минута, когато Шакири шутира от фаул, Джон Руди докосна топката леко и тя се удари в гредата.

Юрген Клоп пусна в игра Мохамед Салах и Роберто Фирмино, а до края на мача гостите натиснаха, само че напъните им не дадоха нужния резултат и в последна сметка отпаднаха от конкуренцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР