Ливърпул срещу Манчестър юнайтед е най-голямото съперничество в историята на

...
Ливърпул срещу Манчестър юнайтед е най-голямото съперничество в историята на
Коментари Харесай

Денят, в който всички фенове на "Ливърпул" ще подкрепят "Манчестър юнайтед"

Ливърпул " против " Манчестър юнайтед " е най-голямото съревнование в историята на британския футбол и едно от най-големите в спорт въобще. Поне за един ден обаче остарялата омраза ще бъде забравена и всички почитатели на " мърсисайдци " ще поддържат с цялото си сърце безконечния противник.

Днес от 22.00 часа " алените дяволи " посрещат " Манчестър сити " на " Олд трафорд " в дуел с основно значение в борбата за купата. На хартия това е най-тежкото тестване за първенците по пътя към отбраната на трофея във Висшата лига. И може би единствената действителна вяра за неверна стъпка на " жителите ", която да помогне на " Ливърпул " да постави завършек на продължаващото близо три десетилетия очакване за купа в Англия.

Тимът на Юрген Клоп има две точки преднина на върха в класирането, само че е изиграл един мач повече от " Сити ". Шампионите държат нещата напълно в свои ръце и в случай че завоюват оставащите си четири дуела, ще станат първият тим от 10 години насам, който съумява да отбрани трофея във Висшата лига. За последно това направи " Манчестър юнайтед " през 2009 година

" За пръв път през живота си ще поддържам " Юнайтед ", съобщи полузащитникът на " Ливърпул " Джеймс Милнър, който е играл за три от най-големите противници на " алените дяволи ". Преди да премине на " Анфийлд " той носеше екипа на " Сити ", а кариерата му стартира в " Лийдс ".

" Но няма да виждам мача. Ще изхабя доста сила, надявайки се топката да влезе в другата врата. Нямам концепция какво ще върша. Може би ще оставя телефона встрани за няколко часа и ще ревизира резултата, като свърши мачът ", добави той.

Мачът през днешния ден ще бъде основен както за " Сити " и " Ливърпул ", по този начин и за " Юнайтед ", който води яростна конкуренция с лондонските " Тотнъм ", " Арсенал " и " Челси " за място в Шампионската лига идващия сезон. За страдание на почитателите на " мърсисайдци " " дербито на Манчестър идва в миг, в който " алените дяволи " се намират в кошмарна форма.

След впечатляващия и изпълнен с върхове старт под управлението на Оле Гунар Солскяр тимът изпадна в рецесия и загуби шест от последните си осем мача във всички шампионати. В неделя " алените дяволи " понесоха тежък удар по упоритостите си за място в топ 4, откакто бяха разгромени с 0:4 от " Евертън ".

" Сити " е на другия полюс и се намира в серия от 10 следващи победи във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола беше подложен пред огромно тестване след извънредно мъчителното отпадане от Шампионската лига, само че съумя да се оправи с него и да си върне контрола в шампионата.

Моментното положение и разликата в класите на двата тима от Манчестър дават огромно преимуществото на " Сити ". Гуардиола обаче e уверен, че днешният мач няма да е протоколен и за неговия тим следва още един сериозен тест.

Очаквам на следващия ден на терена да излезе най-хубавият " Юнайтед ". Те имат горделивост. Футболистите постоянно са горди и желаят да покажат най-хубавото от себе си. Точно това ще се случи на следващия ден ", сподели испанецът на конференцията преди дербито.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР