Ливърпул спечели Суперкупата на Европа за четвърти път в историята

...
Ливърпул спечели Суперкупата на Европа за четвърти път в историята
Коментари Харесай

Вратар "Вариант Б" донесе Суперкупата на Европа на "Ливърпул"

" Ливърпул " завоюва Суперкупата на Европа за четвърти път в историята си след 2:2 с " Челси " след продължения и 5:4 при дузпите в Истанбул. Големият воин за " алените " бе вратарят Адриан, който бе притеглен в отбора едвам преди седмица като заместител на отишлия в " Брюж " Симон Миньоле, само че трябваше да играе, защото титулярът Алисон получи травма. 32-годишният испанец бе без тим през лятото, откакто бе освободен от " Уест Хем ". Макар че е с новите си съотборници едвам от седмица, Адриан се показа на равнище и избави дузпата на Тами Ейбрахам, с което донесе трофея за " Ливърпул ". Това бе втора купа за отбора през тази година след триумфа в Шампионската лига. 

" Адриан! Като Роки! ", изкрещя мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп, напомняйки за сцената от първия филм " Роки ", в която основният воин крещи името на половинката си Адриан след мача с Аполо Крийд. Вече с по-сериозен звук Клоп добави: " Не знам дори къде е бил Адриан преди две седмици, когато играхме с " Манчестър Сити ". Когато приказвах за първи път с него, беше ясно, че би трябвало да го вкараме във форма, само че се наложи да го пуснем бързо в игра. Той се показа необикновено. И двамата вратари бяха невероятни, само че Адриан няма никаква подготовка. Не знам дори по кое време е играл за последно в " Уест Хем ". Това е толкоз хубаво за него. Не мисля, че е печелил доста в живота си, тъй че да вземе подобен трофей е хубаво за него. Освен това той сподели темперамент. На полувремето беше по-шумен в съблекалнята от мен. " Преди " Уест Хем " Адриан бе играл за " Бетис " и нискоразредни испански тимове.

Суперкупата на Европа в действителност е първият трофей в кариерата на Адриан, а самият вратар разбираемо бе благополучен, изключително откакто цяло лято бе без тим и се готвеше самичък. " Чаках да подпиша с клуб няколко месеца. Не знаех, че " Ливърпул " иска ми се обади, само че ми се обадиха и ми споделиха, че ме желаят, тъй като Миньоле има оферта. Беше мъчно лято за мен, друго, тъй като не знаех къде ще играя. Но беше ужасно да дойда тук и да печеля първата си купа. Всичко се развива толкоз бързо. Дебютирах в петък, в сряда към този момент съм титуляр и спечелихме с дузпи. "

" Ливърпул " се изравни с " Реал " (Мадрид) на трето място по извоювани Суперкупи на Европа с 4. Пред тях са единствено " Барселона " и " Милан " с по пет. Клоп призна, че не е знаел дали Суперкупата е значим трофей и е питал двамата си най-опитни играчи - Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън, дали почитателите ще оценят купата. " Питах Мили и Хендо по какъв начин хората гледат на трофея. Не съм в тази страна задоволително дълго, с цел да знам, а и не съм играл в подобен мач преди. Те ми споделиха: " О, това е същински трофей. " Ще бъде маркиран на стената в базата ни в Мелууд, ще го нарисуват, ще прибавят още един път " 2019 " на стената. Това е огромно нещо. "

Клоп похвали особено и рефера Стефани Фрапар, която стана първата жена, управлявала мач на толкоз високо равнище в шампионат на УЕФА. Мениджърът на " Челси " Франк Лампард пък бе удовлетворен от своите играчи. " Сините " поведоха в мача с гол на Оливие Жиру, а по-късно Садио Мане изравни. В продълженията Мане изведе " Ливърпул " напред, а Жоржиньо вкара от дузпа за " Челси ".

" Гордея се с тима и с представянето. Беше тежък мач против добър тим. Понякога футболът опира и до дребни моменти на шанс ", сподели Лампард.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР