Ливърпул спечели съдебната битка за милиони със спонсора на екипите

...
Ливърпул спечели съдебната битка за милиони със спонсора на екипите
Коментари Харесай

Леброн, Серина и Дрейк - козът на Ливърпул в съда

Ливърпул завоюва правосъдната борба за милиони със спонсора на екипите - New Balance. Марката за спортно облекло упрекна европейските клубни първенци, че отхвърлят да съблюдават изискванията на съглашението на двете страни на стойност над 40 милиона паунда годишно, което изтича в края на сезона.

Как обаче се стигна до решението на съда? С помощта на Серина Уилямс, Леброн Джеймс и Дрейк.

Сътрудничеството на футболния клуб с New Balance стартира през 2011-а и носи в клубната каса над 40 милиона годишно с контракт до края на сегашния сезон. Базираната в Бостън компания се обърна към съда поради уговорка, съгласно която управлението на Ливърпул е задължено да ги осведоми за всевъзможни конкурентни предложения и да им даде опция да продължат договора, в случай че се съгласят да покрият тази сума.

Мърсисайдци приготвят договорка с Nike, само че под изискванията на настоящето съглашение, New Balance може да възобнови автоматизирано своя контракт с клуба, в случай че удовлетвори която и да е оферта. От New Balance са съгласни да изравнят предлагането на Nike, което е от 70 милиона паунда годишно, защото желаят да останат в един от най-големите клубове в международния футбол.

Тогава Ливърпул задейства коза „ Серина, Дрейк, Леброн “.

От „ алените “ обявиха, че New Balance не могат да удовлетворят предлагането на Nike по отношение на маркетинга и дистрибутирането на артикули за Ливърпул и желаеха рекламни лица да станат Серина Уилямс, Леброн Джеймс и Дрейк. Тоест направиха по този начин, че досегашната им компания за спортна екипировка да не може да задейства клаузата „ преподписване при равни условия с съперника “.

Същевременно гореспоменатите звезди на Nike започнаха акция.

И хитрият ход даде резултат.

„ Клубът е благополучен от решението на съдията да отсъди в интерес на Ливърпул след законовото дело с нашия сегашен спонсор на екипите New Balance. Ще продължим работата си с марката за спортно облекло през сегашния сезон, в композиция с подготовката за идната акция с новия ни спонсор “, показа представител на „ алените “, е формалното известие./tenniskafe
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР