Ливърпул спечели с 2:1 гостуването си на Астън Вила и

...
Ливърпул спечели с 2:1 гостуването си на Астън Вила и
Коментари Харесай

Битката за титлата продължава: Ливърпул обърна Астън Вила

Ливърпул завоюва с 2:1 гостуването си на Астън Вила и се изравни с Манчестър Сити на върха в класирането на Висшата лига. " Гражданите " обаче са с мач по-малко. Надеждите на мърсисайдци за купата обаче минават освен през наложителни две победи в оставащите два мача, само че и през неверна стъпка на " жителите ". А единствено една неверна стъпка може да не се окаже задоволителна, тъй като все още при равни точки точно Сити е тимът с по-добрата голова разлика поради трите по-малко позволени гола.

Мачът в Бирмингам стартира кошмарно за шампионските упоритости на Ливърпул. Още в третата минута Алисон трябваше да прави решаващо избавяне след рисков удар на Уоткинс. Атаката на домакините обаче продължи. Дъглас Луис стреля с глава, а Алисон още веднъж избави, само че при добавката на бразилския халф вратарят беше беззащитен 1:0.

Мърсисайдци обаче съумяха да изравнят с първата си рискова офанзива единствено три минути след инкасирания гол. Матип бе най-съобразителен след безредие н наказателното поле и отклони топката във вратата на Мартинес. Обратът стана факт в 65-ата минута. Луис Диас получи на левия фланг, след което с съвършено центриране откри Мане в пеналта, който с глава осъществя - 1:2.

В 76-ата минута Матип стреля с глава след центриране от ъглов удар, само че право в ръцете на Мартинес. След това Кейта насочи мощен изстрел от отдалеченост, който мина около вратата.

Така Ливърпул резервира фантазията си жива с триумф, който ще сложи напрегнат Манчестър Сити. Шампионите гостуват на Уулвърхемптън през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР