Ливърпул спечели Купата на Лигата в Англия. Тимът на Юрген

...
Ливърпул спечели Купата на Лигата в Англия. Тимът на Юрген
Коментари Харесай

Ливърпул триумфира с Купата на Лигата в Англия след 22 дузпи

Ливърпул завоюва Купата на Лигата в Англия. Тимът на Юрген Клоп победи Челси с 11:10 след осъществяване на дузпи във финала на " Уембли ". Двата тима си вкараха четири пъти в постоянното време и продълженията, само че нито едно от попаденията не беше зачетено и по този начин се стигна до наказателните удари. Издъни се вратарят на " сините " Кепа Арисабалага, който влезе от пейката, с цел да оказва помощ точно при дузпите.

Тиаго Алкантара получи контузия още на загрявката и вместо него стартира Наби Кейта. В шестата минута Пулишич излезе самичък против Калахър и вратарят избави, а в 16-ата Хаверц пропиля превъзходен късмет за Челси. В 27-ата минута останаха подозрения за игра с ръка на футболист на Челси в наказателното поле, дузпа не последва. Три по-късно Едуар Менди направи две спасявания едно след друго. В 40-ата минута Хендерсън центрира към Матип и Менди съумя да се намеси още веднъж. Мейсън Маунт излезе самичък против Калахър в 45-ата минута, само че ударът му от воле мина в навън.

Още един късмет за Челси приключи с изстрел в гредата на Мейсън Маунт в 48-ата минута. Ливърпул отвърна с композиция и извеждащо подаване за Мане. Менди съумя да се намеси за следващ път. В 65-ата Мохамед Салах беше изведен от Садио Мане и трансферира вратаря, само че в последния миг Тиаго Силва почисти топката от голлинията.

В 67-ата минута Александър-Арнолд центрира към Върджил ван Дайк, който смъкна с глава за Матип и камерунецът вкара. След намесата на VAR голът обаче беше анулиран поради засада. Четири по-късно Луис Диас стреля рисково за Ливърпул. Треньорът на Челси пусна в игра Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. Луис Диас излезе самичък против Менди в 76-ата минута и сенегалецът направи следващо ужасно избавяне. В добавеното време пък Диого Жота беше покрай попадението, само че ударът му беше блокиран.

На старта на продълженията Юрген Клоп пусна Ибрахима Конате вместо Жоел Матип. В 94-ата минута Тимо Вернер опита удар в далечния ъгъл, който мина високо. Малко по-късно Вернер комбинира с Канте и французинът стреля в навън, а 98-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, само че бе вдигната засада.

В 109-ата минута трети гол на Челси беше анулиран поради засада. Хаверц беше заловен в клопката на отбраната на Ливърпул, което се видя ясно от повторенията. Двата тима не се прибраха да пазят резултата, само че гол по този начин и не падна.

За дузпите Челси заложи на Кепа Арисабалага, само че точно той пропусна решаващия удар от бялата точка. Преди него 21 пъти изпълнителите не сбъркаха, в това число и вратаря на " алените " Келахър. Издънката на испанеца постави завършек на епичната борба и Ливърпул добави девета Купа на лигата във витрината си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР