Ливърпул спечели Купата на лигата на Англия Карабао къп за

...
Ливърпул спечели Купата на лигата на Англия Карабао къп за
Коментари Харесай

Рекорден десети трофей за Ливърпул в турнира за Купата на лигата в Англия

Ливърпул завоюва Купата на лигата на Англия " Карабао къп " за рекорден десети път в историята си. Мърсисайдци надвиха на финала над Челси с 1:0 след продължения, откакто постоянното време приключи без голове.

Капитанът Върджил ван Дайк изведе Ливърпул до триумфа, отбелязвайки единствения гол две минути преди края на продълженията.

Ливърпул на процедура игра с втория си тим поради отсъствието на доста от титулярите поради травми.

Челси още веднъж разочарова своите почитатели, а мениджърът на отбора Маурисио Почетино загуби и третия си край като треньор в Англия.

Двубоят на " Уембли " предложи доста страсти на феновете, като и двата тима сътвориха доста голови обстановки, само че в постоянното време по този начин и не падна попадение.

Първата обстановка се откри пред Ливърпул, само че Луис Диас направи пропуск.

Малко по-късно и Челси имаше състояние за гол, само че аварийният пазач Келъхър избави удар на Коул Палмър.



Челси стигна до попадение в 32-а минута посредством Рахийм Стърлинг, само че реферът отсъди засада за паса преди този момент на Коул Палмър към Николас Джаксън.

Най-дискусионната обстановка се получи в 60-а минута, когато ван Дайк се извиси и с глава прати топката в мрежата. Бурната наслада на мърсисайдци се оказа безрезултатна, откакто обстановката бе прегледана с ВАР и голът анулиран поради засада Уатаро Ендо, който не игра с топката, само че съдията реши, че въздейства на играта, защото с тялото си парира Колуил.

До края на постоянното време по-добрите обстановки бяха за Челси. В 69-а минута лондонският отбор пропусна доста добра опция, откакто Дисаси не съумя да се разпише от близко. Малко по късно и Конър Галахър бе покрай гол за Челси, като отклони топката в десния непряк дирек.

В 85-а минута още веднъж Конър Галахър пропусна самичък против вратаря Келъхър.

В продълженията двата тима не предприемаха опасности и дузпите бяха близо, само че в 118-а минута ван Дайк засече с глава топката в мрежата след центриране от корнер на Цимикас и донесе трофея на Ливърпул.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР