Ливърпул се върна на победния път във Висшата лига. Мърсисайдци

...
Ливърпул се върна на победния път във Висшата лига. Мърсисайдци
Коментари Харесай

Ливърпул се върна на победния път със здрав бой над Уест Хям

Ливърпул се върна на победния път във Висшата лига. Мърсисайдци разрушиха с 4:1 Уест хям като посетител в среща от 11-ия кръг на шампионата и прекъснаха серията си от 3 следващи мача без триумф.

Двубоят " Лондон Стейдиъм " стартира с забавни обстановки и пред двете порти. Във 2-ата минута Роберто Фирмино бе покрай гола, само че шутът му от дребен ъгъл бе отразен от Джо Харт.

" Чуковете " също можеха да излязат рано напред в резултата, само че в 9-ата минута прехвърлящ на Аю срещна десния дирек на вратата, защитавана от Миньоле.

Така се стигна до 22-ата минута, когато Ливърпул поведе. Мърсисайдци проведоха контраофанзива след корнер за домакините, Салах и Мане си размениха пасове и в последна сметка египтянинът се разписа самичък против Харт. Само две минути по-късно Матип удвои. Ъглов удар сътвори безпорядък в защитата на Уест Хам. Мане стреля, топката рикошира в Нобъл и се насочи към вратата на Харт, който съумя да избие. Матип обаче беше там, с цел да направи добавка от близко - 2:0 за Ливърпул.

Уест Хям започва по-силно втората част и в 55-ата минута Лансини понижи. Аржентинецът овладя на гърди топката след пас на Аю и технично трансферира Миньоле. Радостта на " чуковете " бе прекомерно къса. Още в идната офанзива Окслейд-Чембърлейн възвърне преднината от два гола на Ливърпул, откакто се разписа с удар от близко.

В 75-ата минута Мохамед Салах постави дефинитивно завършек на разногласието с втория си гол в мача. 

Във краткотрайното класиране Ливърпул е 6-и с 19 точки. Уест Хям е 17-и с 9.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР