Ливърпул се върна на победния път в английската Висша лига.

...
Ливърпул се върна на победния път в английската Висша лига.
Коментари Харесай

41 дни по-късно: "Ливърпул" отново победи в първенството. Жертвата е "Тотнъм"

" Ливърпул " се върна на победния път в британската Висша лига. Футболистите на Юрген Клоп реализираха триумф с 3:1 като посетител на " Тотнъм " в мач от 20-ия кръг на шампионата.

Мърсисайдци за последно прибавиха 3 точки към актива си на 19 декември 2020 година, когато се оправиха с " Кристъл Палас ". След това Клоп трябваше да се оправдава за 3 равенства и 2 загуби.

Мачът не стартира по най-хубавия метод за първенците от предишния сезон. Хюн-Мин Сон от " Тотнъм " съумя да прати топката във вратата на гостите още в 3-ата минута, само че попадението беше анулирано поради засада. До края на полувремето двата отбора проведоха няколко положителни офанзиви. В самия край Роберто Фирмино от " Ливърпул " откри резултата след отличен пас на Садио Мане.

Снимка: Reuters

Това беше първо попадение за мърсисайдци след 3 мача суша в шампионата!

През второто полувреме Ерик Ламела влезе на мястото на контузения ас на " Тотнъм " Хари Кейн. От " Ливърпул " се възползваха от тази уязвимост и удвоиха преднината си посредством Трент Александър-Арнолд.

Снимка: Reuters

" Шпорите " съумяха да върнат един гол в 49-ата минута. Негов създател стана Пиер-Емил Хойберг след бомбен шут от границата на наказателното поле.

Той обаче не беше задоволителен и не изплаши гостите, които оформиха крайното 3:1 в 65-ата минута. Този път прецизен беше Садио Мане.

Снимка: Reuters

Победата изкачи " Ливърпул " на четвърто място в класирането с 37 точки, като тимътк на Юрген Клоп изостава на четири зад водача " Манчестър Сити ". " Тотнъм " е шести с 33 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР