Ливърпул се върна на победния път след домакински успех с

...
Ливърпул се върна на победния път след домакински успех с
Коментари Харесай

Ливърпул пречупи „вълците“ за 4 минути

Ливърпул се върна на победния път след домашен триумф с 2:0 над Уулвърхемптън в отсрочен мач от 7-мия кръг на британската Висша лига.

Момчетата на Юрген Клоп загряха по най-хубавия метод за неделното дерби с Манчестър Юнайтед, решавайки срещата на своя „ Анфийлд “ в рамките единствено на 4 минути.

В 73-ата Върджил ван Дайк откри с глава след центриране на Диого Жота от статично състояние, а в 77-ата Мохамед Салах постави точка на разногласието след асистенция на Константинос Цимикас.

Така мърсисайдци победиха „ вълците “ за повторно в 4-те им срещи през календарната година във всички шампионати и към този момент имат 39 точки, изоставайки с 6 от четвъртия Тотнъм, само че и с мач по-малко.

Още в 3-а минута топката се озова в Стефан Байчетич, който бе в наказателното поле, само че ударът с десния крайник на испанеца не бе задоволително мощен и Жозе Са улови умерено. Секунди по-късно Уулвърхемптън провежда добра офанзива отдясно, след което Раул Хименес центрира в наказателното поле, а след композиция Жоао Моутиньо опита удар, който Алисон отрази.

В 15-а минута Стефан Байчетич извърши тактическо нарушаване и получи жълт картон. В идващите минути нямаше чисти голови положения, като мърсисайдци се опитваха да владеят повече топката и да открият надзор върху мача, само че не създаваха рискови обстановки пред противниковата врата. В 39-а минута Диого Жота пусна прекрасен пас към Дарвин Нунес, който насочи центриране на точката на дузпата с левия крайник, а Харви Елиът връхлетя върху топката, само че ударът с глава на полузащитника мина настрана от лявата греда на Жозе Са.

В добавеното време на първата част Дарвин Нунес смъкна топката с гърди към Харви Елиът, който от границата на наказателното поле не се поколеба незабавно да стреля, само че Жозе Са напряко блестящо избавяне и мазета в корнер. От последвалия ъглов удар още веднъж Нунес бе забъркан, откакто се извиси във въздуха и насочи удар с глава, който прелетя над напречната греда на Уулвс.

В 55-а минута Дарвин Нунес показва добър дрибъл и отклони към Харви Елиът, който стреля от границата на наказателното поле, само че опитът беше слаб и Жозе Са нямаше никакви проблеми да улови. Дарвин Нунес в 66-а минута се ориентира добре в наказателното поле и овладя отскочила топка, преди да забие страховит удар в долния десен ъгъл на вратата - 1:0 за Ливърпул. Попадението обаче бе обсъждано известно време от ВАР, а съдията реши самичък да ревизира обстановката, при което той видя фал на Диого Жота в офанзива и голът бе анулиран.

В 73-а минута Върджил ван Дайк показва брилятна ориентировка в дребното наказателно поле и скочи високо, с цел да засече свободния удар. Той стреля, само че Жозе Са реагира великолепно. Диого Жота обаче доближи до топката и ведната още веднъж я изпрати към централния бранител, който от близко я вкара в мрежата на " вълците " - 1:0 за Ливърпул.

Само четири минути по-късно Константинос Цимикас и появилият се като запаса Коди Гакпо направиха ужасно двойно подаване, а гръцкият национал продължи напред с топката в крайници, преди да я отклони към Мохамед Салах, който с едно допиране приключи, с цел да удвои резултата  - 2:0 за Ливърпул.

До края повече попадения не паднаха и по този начин Уулвърхемптън инкасира 13-ата си загуба през сезона във Висшата лига като остана с 24 точки, единствено на 3 от зоната на изпадащите.

ЛИВЪРПУЛ – УУЛВЪРХЕПМТЪН 2:0
1:0 Ван Дайк (73)
2:0 Мохамед Салах (77)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул : 1. Алисон, 21. Константинос Цимикас, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 3. Фабиньо, 43. Стефан Байчетич, 19. Харви Елиът, 20. Диого Жота, 28. Дарвин Нунес, 11. Мохамед Салах;

Треньор: Юрген Клоп;

Уулвърхемптън : 1. Жозе Са, 64.Уго Буено, 23. Макс Килман, 15. Крейг Доусън, 22. Нелсън Семедо, 8. Рубен Невеш, 5. Марио Лемина, 28. Жоао Моутиньо, 21. Пабло Сарабия, 27. Матеуш Нунеш, 9. Раул Хименес;

Треньор: Хулиен Лопетеги.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР