Ливърпул продължава по график по пътя към титлата и свърши

...
Ливърпул продължава по график по пътя към титлата и свърши
Коментари Харесай

Ливърпул свърши своята задача преди голямото дерби на преследвачите

Ливърпул продължава по график по пътя към купата и свърши своята работа в заплетения троен възел на въха във Висшата лига.

Мърсисайдци победиха Брайтън с 2:1 вкъщи, като по този метод ще следят умерено започващото минути по-късно дерби сред Манчестър Сити и Арсенал.

Към момента Ливърпул е водач с 67 точки. Три повече от Арсенал и четири повече от Сити, като още довечера най-малко един, а може би и двата съперника на мърсисайдци ще изгубят точки.

Следобедът за момчетата на Клоп на " Анфийлд " не бе от най-спокойните, тъй като " чайките " дадоха сериозен отпор, а също така откриха резултата още във втората минута.

Мощен шут на Дани Уелбек, като някогашният британски национал не скри голямата си наслада. Съвсем предстоящо за младеж на Манчестър Юнайтед, играл също по този начин и в Арсенал, за който при всички положения гол в дома на врага е нещо особено.

Ливърпул обаче съумя да се върне в мача още преди да са минали и 30 минути игра. Топката не бе изчистена добре след корнер, а от грешката на Велтман се възползва хитрият Луис Диас, който се разписа за 1:1.

Футболът след изравняването бе страховит. Както Брайтън, по този начин и Ливърпул имаха своите шансове за нов гол, а до подобен стигнаха домакините в 65-ата минута.

Собослай пусна страховит пас към Салах, който се озова на метри от вратаря и нямаше проблем с това на прати топката в мрежата за 2:1.

Това се оказа и крайният резултат, само че Ливърпул трябваше да трепери до края на мача. Наложи се и вратарят Келъхър да се намесва уверено.

Труден мач, само че най-важното за мърсисайдци са трите точки, които ще донесат задатък пред най-малко един от преследвачите на отбора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР