Ливърпул поведе с 3:0 на "Рамон Санчес Писхуан", но профука

...
Ливърпул поведе с 3:0 на "Рамон Санчес Писхуан", но профука
Коментари Харесай

Ливърпул профука три гола в Севиля и си тръгна с точка

Ливърпул поведе с 3:0 на "Рамон Санчес Писхуан ", само че профука задатъка си през второто полувреме и приключи 3:3 при гостуването си на Севиля.

Така и двата отбора взеха единствено по точка от дербито в група Е на Шампионската лига.

Ливърпул продължава да води в групата с 9 точки, Севиля има 8, само че ремито резервира и очакванията на издънилия се също отбор на Спартак Москва, който има 6 точки.

В последните срещи от група Е, Севиля гостува на Марибор, а Ливърпул приема Спартак Москва.

Една секунда и Фирмино с два нови върха за Ливърпул

Тази вечер и двата тима се хвърляха стремително в офанзива, без доста да се замислят върху играта си в отбрана. Това докара до доста положения, само че и до доста неточности, довели до попаденията.

Още във втората минута Роберто Фирмино откри резултата, след корнер за Ливърпул, изпълнен от Коутиньо. Вайналдум смъкна с глава в пеналта и Фирмино технично от дребен ъгъл, напълно непокрит, осъществя на далечната греда.

Ескудеро опита рисков удар към Кариус в 13-та минута, само че топката се спря настрана от рамката.

Невероятен късмет се откри за Севиля в 19-та минута, Нолито стреля доста рисково, само че Кариус съумя с върха на пръстите си да отклони и топката се отби в гредата и излезе.

Минута по-късно Уисам Бен Йедер съумя да преодолее излезлия напред Кариус, само че топката мина безусловно на сантиметри от вратата на Ливърпул.

В 21-та минута Фирмино излезе очи в очи с Рико, само че стражът на Севиля се намеси уверено.

Секунди по-късно, в 22-та минута обаче Ливърпул наниза втория си гол, отново след корнер, Фирмино отклони с глава, и по еднакъв метод Садио Мане се измъкна самичък зад отбраната, с цел да добави, също с глава, в мрежата.

Нещата получиха кошмарни измерения за Севиля в 30-та минута, когато Ливърпул означи трети гол. Рико мазета с една ръка удар на Мане, само че топката стигна до още веднъж непокрития Фирмино в наказателното поле и той нямаше проблеми да се разпише от няколко метра.

В 40-та минута Рико избави Севиля от още срам, след удар на Мохамед Салах.

Ударите към стража на домакините следваха един след различен, като в 42-та минута той избави и шут на Мане.

В 51-та минута Севиля най-сетне върна едно попадение, когато Бен Йедер засече с глава центриране отдясно и прати топката под плонжа на Кариус.

Нещата станаха забавни в 60-та минута, когато Алберто Морено фаулира Бен Йедер в наказателното поле. Самият Бен Йедер се нагърби с осъществяването, а му се наложи да бие и два пъти. Дузпата бе повторена, откакто съдията видя нещо неправилно, само че и двата пъти французинът се разписа.

Две минути по-късно Севиля удари и греда, само че Нолито бе и в засада.

Юрген Клоп реагира с две бързи смени и на терена се появиха Емре Джан и Джеймс Милнър.

Едва в 70-та минута Ливърпул се поокопити и Мохамед Салах насочи подъл удар, който за малко да изненада Рико.

Повечето рискови удари бяха точно в интерес на Ливърпул в идващите минути, като вместо да провежда масиран напън, отборът на Севиля не успяваше да сътвори нищо забавно.

Ливърпул пропусна да реши всичко в 88-та минута, когато Джеймс Милнър центрира паралелно на голлинията, топката мина напълно покрай нея, само че нямаше негов съотборник, който да я бутне във вратата. Мане претендираше и за дузпа в същата обстановка, само че нямаше нарушаване против него.

Невероятното се случи в добавеното време, във втората от четирите минути на продължението. След центриране от корнер, отбраната на Ливърпул не се оправи и топката стигна до Гуидо Пизаро, който самичък в наказателното поле съумя да насочи бърз удар и сред куп тела да прокара топката до мрежата за 3:3.

Това бе и всичко в дуела, като Ливърпул напусна Севиля с наведена глава, макар точката.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР