Ливърпул постигна изключително ценна победа с 2:0 в дербито на

...
Ливърпул постигна изключително ценна победа с 2:0 в дербито на
Коментари Харесай

Ливърпул се събуди и премина без проблеми през Евертън, надеждите за топ 4 са живи

Ливърпул реализира извънредно скъпа победа с 2:0 в дербито на Мърсисайд против градския противник Евертън в финален дуел от 23-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията за домакините паднаха в двете полувремена с помощта на Мохамед Салах (36’) и Коди Гакпо (49’), за който това бе и първо попадение с фланелката на отбора. 

Футболистите на Юрген Клоп изиграха един от най-силните си дуели напоследък и загатнатаха, че не са се отказали от борбата за топ 4. С този успех те прекъснаха и извънредно отрицателната си серия от четири следващи дуела без победа в шампионата. Добрата вест за немския ментор на домакините в днешния ден бе и завръщането на Диого Жота, Роберто Фирмино и Вирджил ван Дайк, като първите двама се появиха и на терена през втората част на мача.

Двубоят стартира с много неверни отигравания от играчите на двата отбора. Първата по-интересна обстановка бе в 6-ата минута, когато Жоел Матип позволи топката зад тила си, само че новото лице в отбора на гостите - Ели Симс стреля едва в тялото на Джо Гомес.

В 10-ата минута Дарвин Нунес потегли на скорост към наказателното поле, само че бе спрян със шпагат от Джеймс Тарковски. Салах пое отговорността за осъществяването, само че стреля в тялото на стената. В 17-ата минута центриране бе пратено към Дарвин Нунес, сътвори се усещане, че той пробва да стреля, само че вместо това се получи положително подаване, само че ударът с глава на Коди Гакпо мина около вратата.

Постепенно футболистите на Ливърпул съумяха да се настанят надълбоко в половината на Евертън и да пристикат съперника. “Карамелите ” рядко успяваха да изнесат топката в по-предни позиции и да влязат в полето на “червените ”.

Постепенно след изминаването на половин час игра футболистите на Шон Дайч станаха малко по-опасни. Те удариха греда в 36-ата минута след корнер след удар на Джеймс Тарковски. Именно след нея топката бе пратена към Дарвин Нунес, той напредна доста добре, след което прати пас към границата на наказателното поле и там Салах от придвижване осъществя за 1:0 с десния си крайник в полуопразнената от Джордан Пикфорд врата. В добавеното време на дуела центриране в пеналта не бе изчистено добре и попадна на крайници на Нунес, само че ударът му спря в тялото на защитник.

Евертън стартира по-енергично в първите минути на втората част, само че тъкмо тогава пристигна новият удар от страна на футболистите на Юрген Клоп след нова отлична контраофанзива. Андрю Робъртсън съумя да напредне в средата на терена, подаде към Салах, който на собствен ред пусна незабавно към Трент-Александър Арнолд, успоредният пас на десния защитник стигна до Коди Гакпо, а нидерландецът от непосредствена непосредственост повиши на 2:0 с първото си попадение за “червените ”.

Малко преди да изтече час игра още веднъж домакините реализираха нова бърза контраофанзива, а Салах изведе Дарвин Нунес в наказателното поле, само че ударът на уругваеца бе париран от Пикфорд. Отново той стреля рисково и три минути по-късно, само че кълбото мина около левия дирек на вратата.

Постепенно срещата се успокои, а разиграванията бяха най-много към междинната част на терена. Футболистите на Евертън успяваха да задържат топката в избрани интервали, само че не намираха никакви качествени разигравания в по-предни позиции, а пресата на Ливърпул работеше доста добре. В 80-ата минута Алекс Иуоби съумя да напредне добре и да центрира, само че опитът на Том Дейвис с глава мина над вратата. 

Срещата не мина и без проява на нерви пет минути преди края, когато разкарване на топката от страна на Андрю Робъртсън провокира гневни реакции и боричкане на играчи и на двата отбора, само че без това да докара до нещо съществено. Малко по-късно този път появилият се от скамейката Роберто Фирмино изведе Мохамед Салах, само че той стигна единствено до корнер. С тази победа Ливърпул се изкачи с едно място и към този момент заема деветата позиция с 32 точки.

“Червените ” са на 9 от четвъртия Нюкасъл, само че и с мач по-малко. За Евертън пък това бе нов неуспех след положителното показване и победа против водача Арсенал, а “карамелите ” не престават да са в зоната на изпадащите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР