Ливърпул постигна 7-ма последователна победа в английската Висша лига, след

...
Ливърпул постигна 7-ма последователна победа в английската Висша лига, след
Коментари Харесай

Ливърпул на точка от Топ 4 след класика в Лестър

Ливърпул реализира 7-ма поредна победа в британската Висша лига, откакто завоюва с класическото 3:0 визитата си на Лестър.

Къртис Джоунс за първи път в професионалната си кариера вкара 2 гола, разписвайки се в рамките единствено на 3 минути през първото полувреме, до момента в който през второто Трент Александър-Арнолд оформи крайния резултат.

Асистенциите и за 3-те попадения пък бяха дело на звездата Мохамед Салах, а по този начин мърсисайдци към този момент имат 65 точки и са единствено на 1 от четвъртия Манчестър Юнайтед и третия Нюкасъл, които обаче имат с мач по-малко.

Лестър пък остана на предпоследно място с 30 точки, на 2 от първия спасяващ се Лестър при оставащи 2 срещи до края на сезона за тимовете, забъркани в борбата за оцеляване.

Първата заплаха в срещата пристигна още в 3-ата минута и бе пред вратата на Ливърпул. Джони Еванс обаче се размина на сантиметри да засече топката, която Алисон въпреки всичко улови.

" Лисиците " продължиха да са по-активни и звездата им Джеймс Мадисън изведе ужасно Харви Барнс в 12-ата минута, а той откри Джейми Варди. Нападателят опита изстрел от сложна позиция, само че вратаря на домакините избави.

В 33-ата минута Ливърпул стигна до гол, дело на Къртис Джоунс, който се включи отлично в наказателното поле на " лисиците " и получи пас на далечната греда от Мохамед Салах. Той не сбърка и прати топката в мрежата. Ситуацията бе прегледана с ВАР за възможна засада по-рано в нападението, само че такава нямаше и голът остана.

Къртис Джоунс наказа Лестър за повторно единствено пет минути след първия си гол. Той още веднъж получи пас от Салах, този път по земя, след което се обърна и нанесе страховит изстрел. Никакъв късмет за стража на " лисиците ". И това попадение бе прегледано с ВАР за евентуална засада, само че позицията на Джоунс бе постоянна.

В 68-ата минута Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция след композиция с Коди Гакпо. Египтянинът обаче не съумя да преодолее Даниел Иверсен, а прати топката право в ръцете на стража. Три минути по-късно Трент Александър-Арнолд вкара прословут гол от свободен удар, с който дефинитивно постави завършек на интригата в срещата.

Мохамед Салах остана очи в очи със стража на Лестър в 79-ата минута. Той нахлу в наказателното поле и стреля, само че го направи разочароващо и прати топката настрана от вратата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР