Ливърпул победи Саутхемптън с 2:1 в мач от 37-ия кръг

...
Ливърпул победи Саутхемптън с 2:1 в мач от 37-ия кръг
Коментари Харесай

Ливърпул запази надеждите си за титла след обрат над Саутхемптън

Ливърпул победи Саутхемптън с 2:1 в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. Нейтън Редмънд откри резултата, а някогашният футболист на " светците " Такуми Минамино изравни. Жоел Матип донесе успеха на отбора си.

Дамокините изненадаха своя конкурент на стадион " Сейн Мерис ". Нейтън Редмънд проби по десния фланг и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му се отби от крайници на Джеймс Милнър и попадна неспасяемо във вратата на Алисон Бекер.

Възпитаниците на Юрген Клоп заиграха по-атакуващо и стигнаха до гол. Роберто Фирмино изпрати топката в противниковата врата, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Настойчивостта на " мърсисайдци " им оказа помощ да възобновят равенството в резултата. Такуми Минамино стреля от вътрешността на наказателното поле в блъзкия удар за 1:1.

След паузата гостите стигнаха до цялостен поврат. Кайл Уокър-Питър се опита да почисти центриране от корнер, само че топката срещна главата на Жоел Матип и попадна във вратата на Алекс МакКарти.

Ливърпул остава на втората позиция в класирането с актив от 89 точки, единствено на точка зад водача Манчестър Сити. Саутхемптън заема 15-ото място в подреждането с 40 пункта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР