Ливърпул отнесе Челси с 4:1, като изпусна още куп положения

...
Ливърпул отнесе Челси с 4:1, като изпусна още куп положения
Коментари Харесай

Ливърпул отнесе Челси, Сити и Тотнъм биха

Ливърпул отнесе Челси с 4:1, като изпусна още куп положения за голове. Тимът на Юрген Клоп удари също така четири греди. Сините играха едва, само че имаха две положения, при които трябваше да получат дузпи. И в двата случая, въпреки да имаше явен контакт след шпагат на Ван Дайк, ВАР не се намеси.

На „ Анфийлд “ блесна младокът Конър Брейди. Юношата вкара гол и асистира за още два. Той подаде на Жота за 1:0 в 23-ата минута и самичък вкара за 2:0 в 39. След почивката Бради асистира на Собосалай за 3:0 в интерес на Ливърпул в 65-та минута и малко по-късно беше заменен. Челси върна един гол в 71-ата минута посредством Нкунку, само че Диас вкара за 4:1 в 79-ата.

Герой за алените беше и Дарвин Нуньес. Той не вкара гол, само че влезе в историята като първият състезател, блъснал четири греди в един мач. Освен това той приключи с 11 удара към вратата. Подобно достижение, отново без гол, има единствено Луис Суарес през октомври 2011 година Нуньес въпреки всичко асистира за последното попадение на отбора си.
Сити и Тотнъм вкараха по три гола
Малко по-рано Манчестър Сити и Тотнъм също завоюваха мачовете си. Сити надделя с 3:1 Бърнли, Тотнъм се оправи с 3:2 с Брентфорд.

Тимът на Хосеп Гуардиола нямаше никакви проблеми с Бърнли. Хулиан Алварес вкара два бързо гола за 2:0 до 22-ата минута. Той към този момент има осем попадения във Висшата лига през сезона. И. Освен него единствено 9 други играчи в Премиършип имат по два или повече гола точно на рождения си ден. Веднага след почивката Родри направи 3:0.

Ерлинг Холанд се завърна в игра след дълго лекуване на контузия. За последното той игра на шести декември. Холанд имаше и късмет за гол, само че го прописна. В края обаче Амийн Ал-Дахил се разписа за 3:1. Това е първи гол за Бърнли в седем визити на Сити.

Тотнъм се върна в топ 4 на класирането с безредна победа над Брентфорд. Гостите водеха на почивката след попадението на Нийл Маупай. Андже Постекоглу обаче заигра с петима нападатели след почивката и шпорите вкараха три гола за осем минути за 3:1. Разписаха се Удоджи, резервата Джонсън с второто си допиране до топката и Ричарлисон. Айвън Тоуни наказа безумна неточност на Тотнъм за 3:2 в 67-ата минута, само че домакините удържаха до края.

В класирането Ливърпул води с 51 точки. Манчестър Сити има 46 и мач по-малко. С 46 точки е и. Тотнъм и Астън Вила са с по 43 точки. Челси е десети с 31 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР