Ливърпул отхвърли офертата на Ал Итихад от 189 милиона долара за Мохамед Салах

...
Ал Итихад от Саудитска Арабия продължава да настоява да подпише
Коментари Харесай

Ал Итихад от Саудитска Арабия продължава да настоява да подпише с египетския нападател на Ливърпул Мохамед Салах, но последната им огромна оферта е била отхвърлена от клуба от английската Висша лига, според медиите отчети.

Ливърпул каза на клуба от Саудитската професионална лига, че Салах – един от най-емблематичните футболисти в света – не се продава, въпреки че е получил първоначална оферта от 100 милиона паунда (126 милиона долара) и 50 милиона паунда (63 милиона долара) в добавки, което довежда общата оферта до 150 милиона паунда ($189 милиона).

Ал Итихад отчаяно иска да подпише със своя отбор Салах, който беше голмайсторът на Ливърпул през последните шест сезона, и многократно се завръща в клуба от Мърсисайд с оферти, всяка една по-сълзяща от предишната.< /p>

Офертата от Ал Итихад, един от водещите клубове в Саудитска Арабия и бенефициент на придобиването от публичния инвестиционен фонд (PIF) на страната по-рано това лято, дойде в телефонно обаждане в четвъртък вечерта на президента на Fenway Sports Group , собствениците на Ливърпул, съобщи Гардиън.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза в петък, че не знае за оферти за Салах.

Съобщава се, че Салах е договорил условията с Ал Итихад, съобщи каналът beIN Sports миналата седмица.

Но Ливърпул са категорични, че няма да се изкушат да печелят пари от 31-годишния Салах, който има още две години по договор на стойност 350 000 паунда на седмица ($440 563).

Самият Салах не е направил публични изявления относно офертата, а Ливърпул имаха желание да споделят снимки, на които той изглежда щастлив, докато тренира тази седмица.

Докато трансферният прозорец в Англия трябва да приключи в 22:00 GMT в петък, което означава, че Ливърпул няма да може да регистрира нови входящи трансфери от други клубове, трансферният прозорец в Саудитска Арабия ще остане отворен до 7 септември, което дава Ал Итих имаше възможност да влезе отново вместо Салах.

Саудитските клубове направиха огромни вълни на трансферния пазар това лято, подписвайки с някои от най-добрите играчи в света, включително Карим Бензема, Неймар и Н’Голо Канте.

Салах, като най-добрият играч в арабския свят, би бил огромен удар за саудитския футбол, който беше революционизиран от инвестиции от PIF, който сега притежава четири клуба, включително Ал Итихад.

Клоп, който вече загуби двама играчи на Ливърпул от саудитски клубове това лято, призна заплахата, представлявана от Саудитската професионална лига – и предлаганите огромни договори – в петък.

„Все още сме малко изненадани от активността на Саудитска Арабия“, каза Клоп. „Не знам докъде ще доведе, но се чувства по-скоро като заплаха или безпокойство, отколкото не. Не виждам как наистина можем да го отречем. Разликата в [предлаганите] договори е толкова голяма, че ще предизвика 100 процента конфликт.“


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР