Ливърпул официализира . Работата на британеца на Анфийлд“ ще започне

...
Ливърпул официализира . Работата на британеца на Анфийлд“ ще започне
Коментари Харесай

Българската връзка на новия директор в Ливърпул

Ливърпул официализира. Работата на британеца на „ Анфийлд “ ще стартира от 1-и юли 2024, а мнозина последователи на славния британски тим се питат каква е портфолиото на Хюз до този миг.

44-годишният някогашен полузащитник работи една декада в Борнемут на позицията механически шеф. „ Черешките “ го назначават през 2014-а година заради мощните му взаимоотношения с тогавашния управител Еди Хау, който го познава още от младеж, а по-късно играят и за първия тим на Борнемут.

През 2002-а година обаче двамата биват трансферирани в Портсмут, където се срещат с тогавашния български национал – Светослав Тодоров . Година по-късно пък става връзката с сегашния шеф по футболните въпроси в Ливърпул – Майкъл Едуардс, който стартира работа на „ Фратън Парк “ като аналитик за представянето на отбора.

Хау прекарва огромна част от двете си години в Помпи в лазарета и това го кара тогава да обмисли какво би трябвало да бъде бъдещето му след края на футболната му кариера. Точно в този миг той и Хюз се сближават с Майкъл Едуардс. Макар професионалните им пътища да се разделят през идващите сезони, те остават свързани поради естеството си на работа.

Като състезателен шеф на Ливърпул, Едуардс по-късно продаде от " Анфийлд " Джордан Айб, Брад Смит и Доминик Соланке на отбора от южния бряг, който беше предвождан от Еди Хау като треньор, до момента в който Ричард Хюз беше механически шеф. Хари Уилсън от мърсисайдци също се развиваше една година чартърен на „ Вайталити Стейдиъм “.

Еди Хау напусна Борнемут през 2020-а година след изпадане от Висшата лига, само че Ричард Хюз остана на работа. Оттогава той от ден на ден и повече стартира да оперира на общия европейски пазар. През годините някои имена в Борнемут приковават вниманието – Иля Забарни беше взет от Динамо Киев, до момента в който Милош Керкез беше притеглен от АЗ Алкмаар, като към двамата в този момент има интерес от някои от водещите клубове на континента.

През годините Ричард Хюз е набелязвал за трансфер в Борнемут футболисти като Джо Гомес, Андрю Робъртсън, Алисон Бекер и Върджил Ван Дайк. Известен факт е, че всички те в този момент са съществени стълбове в отбраната на 19-кратния британски първенец, само че Хюз не е могъл да се пребори заради по-малките финансови условия на „ черешките “.

Със сигурност Хюз идва на „ Анфийлд “ с огромни упования, а колаборацията с Майкъл Едуардс може да даде преведе нужното успокоение у последователите на Ливърпул след напускането на Юрген Клоп в края на този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР