Ливърпул надигра Бърнли с 2:0 като гост в мач от

...
Ливърпул надигра Бърнли с 2:0 като гост в мач от
Коментари Харесай

Ливърпул взе своето срещу Бърнли и излезе начело във Висшата лига

Ливърпул надигра Бърнли с 2:0 като посетител в мач от 19-ия кръг на британската Висша лига. На Боксинг Дей " алените " преобладаваха в големи интервали от срещата и закономерно се поздравиха с значими три точки в битката за шампионската купа.


Двубоят стартира с добра опция, разкрила се пред нападателя на " виненочервените " Зеки Амдуни, само че изстрелът му беше надалеч от задачата. Малко по-късно гостите откриха резултата посредством Дарвин Нунес, който получи пас от Коди Гакпо и с акуратен шут преодоля вратаря на домакините Джеймс Трафорд. Попадението окрили мърсисайдци, чиято преса не позволяваше на Бърнли да си поеме глътка въздух. Пред вратата на Трафорд се подреди състояние след състояние, като единствено положителните намеси на младия пазач избавиха домакините от сигурен втори гол. До подобен Ливърпул стигна посредством Гакпо, само че той бе анулиран от ВАР за противоречиво нарушаване на Нунес против Чарли Тейлър. Мохамед Салах уцели напречната греда след мощен изстрел, а Ватару Ендо провокира нова интервенция на Трафорд.

В началото на второто полувреме Харви Елиът приключи по превъзходен метод композиция с Райън Гравенберх, само че ВАР не зачете и това попадение на " алените ", защото съдиите сметнаха, че Салах е влияел на видимостта на Трафорд при шута на Елиът до гредата. Това подейства енергизиращо и мотивиращо на отбора, воден от Венсан Компани, който на собствен ред на няколко пъти опита рискови центрирания в наказателното поле на съперника. Резервата Йохан Берг Гудмундсон бе най-близо до гол, само че стреля неопределено с глава. Мениджърът на гостите Юрген Клоп освежи състава с стартирането в игра на Луис Диас, Доминик Собослай и Къртис Джоунс, като първият пропусна ужасно състояние да постави точка на разногласието след превъзходен пас на Трент Алекзандър-Арнолд. Самият десен бек на мърсисайдци можеше да се разпише, само че осъществяването му с левия крайник мина настрана. От другата страна Якоб Бруун Ларсен не можа да откри задачата след неточност на Ендо.

Стигна се до 90-та минута, когато появилият се от аварийна пейка Диого Жота прояви самостоятелна класа след пас на Диас, с цел да простреля Трафорд за крайното 2:0. С успеха Ливърпул поведе в таблицата, въпреки и краткотрайно, с актив от 42 точки, на две пред втория Арсенал, който в четвъртък посреща Уест Хем, и на три пред третия Астън Вила, който малко по-късно довечера гостува на Манчестър Юнайтед. Бърнли остава в зоната на изпадащите с едвам 11 пункта, на пет от избавителния бряг.

В идващия кръг " виненочервените " пътуват до Бирмингам за аудиенция на Вила на 30 декември, до момента в който мърсисайдци са домакини на Нюкасъл два дни по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР