Ливърпул и Реал Мадрид ще определят победителя в Шампионската лига.

...
Ливърпул и Реал Мадрид ще определят победителя в Шампионската лига.
Коментари Харесай

Финалът в Шампионската лига е днес

Ливърпул и Реал Мадрид ще дефинират спечелилия в Шампионската лига. Финалът на „ Стад дьо Франс “ в Париж ще стартира в 22.00 часа. Залогът е огромен, защото един против различен застават два от най-успешните тимове в Европа. От друга страна и финансовата страна на борбата не е за подценяване. Съперниците ще спорят и за награда от 22,69 милиона евро, която УЕФА дава на спечелилия в шампионата. Подгласникът взима 17,59 милиона.

Това е втори заключителен конфликт в Шампионската лига сред Ливърпул и Реал. През 2018 година „ Белият балет “ се наложи с 3:1. " Мърсисайдците " тогава бяха провалени от грубите неточности на вратаря Лорис Кариус, а звездата на отбора Мохамед Салах получи травма и беше сменен наложително още в 31-ата минута.

Днес треньорът на Реал Карло Анчелоти може да стане първият треньор, спечелил трофея от Шампионската лига за четвърти път. За момента с по три оценки италианецът дели първото място в класацията с французина Зинедин Зидан и именитият управител на Ливърпул Боб Пейсли. Юрген Клоп, който единствено година след загубата от Реал в Киев през 2018 година, завоюва Шампионската лига, побеждавайки Тотнъм с 2:0 в Мадрид. Сега германецът ще опита за повторно да вземе оценката, само че въпреки това се изправя против най-трудния си противник. Статистиката сочи, че Клоп е спечелил единствено 33% от мачовете против Реал.

Анчелоти няма да може да разчита единствено на резервата Мигел Гутиерес, а под въпрос е издънката Гарет Бейл. Наказани няма. Напред ще са Бензема и Винисиус, а зад тях ще работят Модрич и Кроос.
Клоп ще е единствено без контузения Дивок Ориги, а късен фитнес тест ще би трябвало да мине Тиаго Алкантара. Мощното трио Салах, Мане и Луис Диас несъмнено, ще тормози " кралете ". Благодарение на тримата " алените " са вкарали най-малко по два гола в последните 11 от 12 мача в шампионата. Серията на Реал по този индикатор е 8 от 10.

Проблемът за Ливърпул против този противник е, че към този момент пет мача няма победа над него, като за последно двата отбора приключиха 0:0 в 1/4-финал през 2021 година, а преди този момент Реал беше наредил четири победи, при 10:2 обща голова разлика.
Сега е ясно, че ще има огромно надхитряне. Предстои да забележим какво ще стане.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР