Ливърпул и Реал Мадрид играят при в първи двубой от

...
Ливърпул и Реал Мадрид играят при в първи двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 2:0 Реал Мадрид, кошмарна грешка на Куртоа

Ливърпул и Реал Мадрид играят при в първи дуел от 1/8-финалите на Шампионската лига. Дарвин Нунес откри още четвъртата с извънреден удар, а Мохамед Салах удвои в 14-ата минута след голяма неточност на вратаря Тибо Куртоа. 

Двата европейски гранда се срещнаха във финала на последното издание на шампионата, като през май в Париж Кралският клуб завоюва с 1:0 и видна най-ценния европейски клубен трофей за 14-ти път в историята си. Сега двата отбора са в много друга обстановка и надалеч от формата, в която бяха през предходната пролет. Мърсисайдци се показват едва във Висшата лига и отпаднаха от двете домашни купи, само че въпреки всичко спечелила последните си два мача против Евертън и Нюкасъл, с цел да издигнат своя дух. Другата добра вест за мениджъра Юрген Клоп е, че новото попълнение Коди Гакпо вкара първите си два гола за „ алените “ против „ карамелите “ и „ свраките “.

Реал Мадрид има проблеми да повтори изключителното си показване от предишния сезон, когато отборът стана първенец на Испания и Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти изостават с осем точки от водача в Ла Лига Барселона, само че остават измежду любимците в Шампионската лига. Анчелоти няма да може да разчита на централния халф Орелиен Чуамени, само че носителят на „ Златната топка “ Карим Бензема и Тони Кроос съумяха да се възстановят за дуела на „ Анфийлд “.

„ Реал Мадрид е един от най-големите тимове в света. Дори когато не играят най-хубавия си футбол, могат да завоюват. Това ги прави специфични. Работихме доста крепко, с цел да стигнем дотук и в този момент ще се насладим на този миг. Някои от техните играчи са печелили Шампионската лига пет пъти, те сигурни си мислят, че това е техният шампионат. Ние обаче ще се опитаме да ги победим “, сподели Клоп на конференцията преди дуела.

Ливърпул започва доста надъхано и откри резултата още с първата си голова опция в четвъртата минута. Тогава Мохамед Салах получи топката не десния фланг и даде отлично центриране в наказателното поле, където Дарвин Нунес се измъкна от засадата и по приказен метод с пета матира Тибо Куртоа – 1:0.

Последва опит за напън от страна на Реал Мадрид, само че се стигна само до един блокиран удар на Родриго от страна на Върджил ван Дайк.

В 12-ата минута Ливърпул имаше късмет за второ попадение. Коди Гакпо задържа доста добре топката макар наличието на Едуардо Камавинга на гърба си и комбинира със Салах, който пое на скорост, влезе в наказателното поле и реши да приключва самичък, само че около лявата греда на Куртоа.

LIVE |

1:0 Дарвин Нунес 4'

2:0 Мохамед Салах 14'

Шампионска лига, 1/8-финал, първи мач

Стартови сформира на двата тима:

⭐ TEAM NEWS ⭐

Our line-up to face tonight in the last-16 first leg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР