Ливърпул е вторият финалист в турнира за Купата на Лигата.

...
Ливърпул е вторият финалист в турнира за Купата на Лигата.
Коментари Харесай

Ливърпул и Челси ще спорят във финала за Купата на Лигата

Ливърпул е вторият финалист в шампионата за Купата на Лигата. „ Червените “ стигнаха до разногласието за трофея, откакто направиха 1:1 при гостуването си на Фулъм в реванш от полуфиналната фаза на конкуренцията. Първият дуел на „ Анфийлд “ бе приключил при резултат 2:1 за мърсисайдци.


На „ Крейвън Котидж “ гостуващият състав стартира по-активно срещата, само че домакините отвърнаха с неакуратен удар на Жоао Палиня и рисково центриране на Антони Робинсън, което бе избито от стража Куивин Келъхър. В 11-та минута обаче „ Котиджърс “ бяха попарени, откакто Луис Диас се пребори със противник във въздуха след превъзходен дълъг пас на Джарел Куанса и преодоля вратаря на Фулъм Бернд Лено за 1:0. До края на полувремето възпитаниците на Юрген Клоп направляваха събитията на терена и не допускаха рискови обстановки пред Келъхър.

След почивката изстрел на Дарвин Нунес мина рисково покрай вратата на Лено. Играчите на Марко Силва се добраха до изравнително попадение посредством Иса Диоп, който засече пас на резервата и някогашен футболист на Ливърпул Хари Уилсън. Последваха положителни минути за домакините, само че без резултат, и по този начин гостите си осигуриха билет за „ Уембли “.

На финала те ще срещнат добре прочут противник – Челси, който отстрани Мидълзбро след разгромното 6:1 на реванша на „ Стамфорд Бридж “. Мачът сред Ливърпул и Челси ще бъде повтаряне на финала от 2022, когато мърсисайдци победиха след осъществяване на дузпи. „ Червените “ са рекордьори по оценки с 9, с едно повече от Манчестър Сити, до момента в който Челси има 5 купи във витрината си. Спорът за трофея на „ Уембли “ е на 25 февруари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР