Ливърпул е получил уверения, че присъствието на Мохамед Салах в

...
Ливърпул е получил уверения, че присъствието на Мохамед Салах в
Коментари Харесай

Политиката няма да навреди на Салах и Ливърпул в Катар

Ливърпул е получил уверения, че наличието на Мохамед Салах в Катар по време на Световното клубно състезание през декември няма да бъде употребявано за пропагандни цели. Египет прекрати дипломатическите си връзки с катарската страна през 2017-а година като част от блокадата в Близкия Изток и визитата на най-голямата спортна фигура на страната може да има дипломатически последствия.

Нееднократно наличие на Салах на събития от друг темперамент бяха политизирани в предишното, а той се разгневи, когато бе заставен да участва на вечеря, чиято хазаин бе чеченския водач Рамзан Кадиров. Там той получи „ почетно гражданство” по време на подготвителния лагер на Египет преди Световното състезание в Русия.

Преди отпътуването за Световното клубно състезание през декември, Ливърпул бе убеден, че отношението към Мо Салах ще бъде същия като това към съотборниците му. 27-годишният нападател на европейския клубен първенец посещаваше Катар на няколко пъти поради другарството си с някогашния египетски национал Мохамед Орикака, който е анализатор за канала beIN Sports.

Политиката у футболът стават все по огромен проблем, откакто Месут Йозил бе подложен на критика за това, че през 2018-а година се снима с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Впоследствие халфът на Арсенал предложения Ердоган за кум на сватбата му. Хенрих Мхитарян пък пропусна финала на Лига Европа през 2019-а година против Челси поради политическите проблеми сред Азербайджан и родната му Армения.

Тазгодишното издание на Световното клубно състезание ще се организира сред 11-и и 21-и декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР