Ливърпул е отправил молба към Висшата лига да играе първия

...
Ливърпул е отправил молба към Висшата лига да играе първия
Коментари Харесай

Ливърпул излезе с молба към Висшата лига относно Анфийлд

Ливърпул е отправил молба към Висшата лига да играе първия си мач от сезон 2023/24 като посетител заради разширението на „ Анфийлд “. Инвестицията от 80 милиона паунда на трибуната „ Анфийлд Роуд “ ще добави нови 7000 места към иконичния стадион на „ алените “ и ще усили потенциала му до 61 хиляди индивида. Ако всичко се движи по проект, се чака новата естрада да е изцяло подготвена до август месец.

Преди това обаче е нужно да се създадат проби и да се изкарат документи за сигурност и точно поради това формалните лица на „ Анфийлд “ са поискали първия мач от новия сезон, който би трябвало да е на 12-и август да се играе като посетител от 19-кратния първенец на Англия.

Строителната компания Buckingham Group освобождава обекта най-малко 24 часа преди всеки мач на „ Анфийлд “. Въпреки това, след последния домашен мач за този сезон против Астън Вила на 20-и май се чака планът да влезе в решаващата си фаза.Теренът ще бъде затрупан и ще бъдат докарани два огромни крана, които да смъкват покрива на трибуната, преди тя да бъде демонтирана и изнесена. Извършени са проби на подготвителната база на Ливърпул – АХА, с цел да се подсигурява, че тревата ще може да издържи на тежестта на машините.

След като покривът бива отстранен, има четириседмичен интервал за разрушение на остарелия горен пласт. Долният етаж ще се демонтира, след което ще се свърже с новата конструкция на стадиона.

Новата част от трибуната на „ Анфийлд Роуд “ ще сътвори спомагателни 400 работни места в дните на мачовете. От новите 7 хиляди места към 2 хиляди ще бъдат за корпоративни посетители в нови салони. Разширението ще докара до разпределение на 1000 нови сезонни билета. Ще има и нова секция за хора сред 17 и 21 години.

Феновете на гостите ще продължат да седят в същата зона на долното равнище, макар че за мачовете от купите в Англия те ще бъдат разполагаеми за гостите и на втория етаж.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР