Ливърпул допусна първа загуба от април, след като отстъпи с

...
Ливърпул допусна първа загуба от април, след като отстъпи с
Коментари Харесай

Уест Хям съкруши Ливърпул и го изпревари в класирането на Висшата лига

Ливърпул позволи първа загуба от април, откакто отстъпи с 2:3 при гостуването си на Уест Хям. Лондончани откриха още в четвъртата минута, когато Алисон не се оправи с ъглов удар и отклони топката към мрежата си. Малко преди почивката превъзходно осъществяване от фаул на Трент Александър-Арнолд изравни резултата. Пабло Форналс изведе " чуковете " напред в 67-ата минута, а малко по-късно Курт Зума направи резултата 3:1. Влезлият като запаса Дивок Ориги върна очакванията на мърсисайдци в 83-ата минута, само че гостите не стигнаха до освен това.

С тази победа тимът на Дейвид Мойс изпревари днешния си противник и се изкачи на трето място в класирането. Лондончани сложиха завършек на серия от 25 мача без загуба на Ливърпул, който пропусна опция да се приближи до водача Челси.

Срещата стартира на високо движение и с две офанзиви на Ливърпул. И двата пъти топката стигна до Анди Робъртсън отляво и той опита да откри съотборник към точката на дузпата, само че и в двете обстановки там нямаше състезател на гостите. При първото нахлуване на гостите Антонио бе изведен отляво, само че Ван Дайк го настигна и блокира. При последвалия ъглов удар Уест Хям поведе. Алисон опита да избие топката, само че тя мина през ръцете му и се озова в мрежата. Огбона скочи за топката и мърсисайдци имаха искания за нарушаване, само че такова нямаше и попадението бе прието.

Отборът Клоп изглеждаше комплициран за малко, а играта бе спирана на два пъти за няколко минути, с цел да бъде оказвана здравна помощ на Огбона. Той остана на терена след първата, само че след удар на Жота бранителят трябваше да бъде сменен. Постепенно Ливърпул взе контрола върху мача и държеше топката в огромни интервали. Гостите обаче не успяваха да преодолеят сгъстената отбрана на противника. Когато загубеха топката, Уест Хям организираше доста рискови контраатаки.

Мърсисайдци стигнаха до първата си действителна опция чак в 32-ата минута. Тогава чудесно центриране на Хендерсън откри Жота, само че ударът с глава на португалеца бе неакуратен. Гостите съумяха да изравнят в 41-ата минута. Мохамед Салах получи топката пред наказателното поле, финтира двама и бе повален. Великолепно осъществяване на директния свободен удар от страна на Александър-Арнолд прати топката около стената и в мрежата.

В началото на второто полувреме " чуковете " бяха покрай повтаряне на обстановката, при която откриха резултата. След ъглов удар Доусън стреля с глава и топката се удари в горната греда. Отговорът на Ливърпул бе превъзходна опция за Мане. Той засече центриране на Робъртсън, само че прати топката право във Фабиански, който мазета. След почивката гостите успяваха да основат малко повече положения, а при едно от тях Салах стреля неопределено от добра позиция.

Всеки път, когато Уест Хям овладееше топката, опитваше да провежда светкавични контраатаки. На няколко пъти те не се получиха, само че в 67-ата минута разиграването беше съвършено и докара до втори гол във вратата на Алисон. Боуен напредна и изведе превъзходно Форналс, който стреля около вратаря. Стражът отклони топката, само че не задоволително и домакините поведоха.

Ливърпул се хвърли да изравнява, само че това докара до нови положения пред вратата му. Антонио изведе Форналс самичък против Алисон. Този път бразилският вратар се намеси чудесно, само че бе вдигната и засада. Секунди по-късно Антонио бе изведен на добра позиция, само че Ван Дайк съумя да го блокира. В 74-ата минута обаче отбраната на гостите още веднъж се пропука след ъглов удар. Топката бе центрирана към далечната греда, където Зума я засече към мрежата.

Влезлият като запаса Дивок Ориги върна мърсисайдци в мача. Белгийският нападател получи топката в наказателното поле, завъртя се и съумя да насочи топката към левия ъгъл на Фабиански. Гостите натиснаха, само че не стигаха до положения пред вратата на противника. В 91-ата минута обаче имаха късмет да изравнят. Центриране на Александър-Арнолд от фал откри Мане, а сенегалецът стреля с глава, само че прати топката около вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР