Ливанската групировка Хизбула изпрати десетки снаряди по Израел, включително и

...
Ливанската групировка Хизбула изпрати десетки снаряди по Израел, включително и
Коментари Харесай

Хизбула изстреля ракета към Тел Авив

Ливанската формация Хизбула изпрати десетки снаряди по Израел, в това число и ракета, ориентирана към Тел Авив, предаде АП.

Израелската войска заяви, че е прихванала ракетата земя-земя, която е задействала сирени за въздушна паника в Тел Авив и в централен Израел. Няма данни за жертви или вреди. Военните оповестиха, че са блъснали мястото в Южен Ливан, откъдето е изстреляна ракетата.

Хизбула съобщи, че е изстреляла балистична ракета Qader 1, насочена към централата на израелската разследваща организация " Мосад ", която групировката упреква за убийствата на нейни висши командири и за офанзива от предходната седмица, при която експлозиви, скрити в пейджъри и уоки-токита, убиха десетки хора и ранени хиляди, в това число доста членове на Хизбула.

Това е първият път, в който снаряд, изстрелян от Ливан, е достигнал централен Израел, казаха израелските военни. Хизбула твърди, че е атакувала разследваща база покрай Тел Авив предишния месец при въздушна офанзива, само че нямаше удостоверение за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР