Лив Тейлър е на 11 години през август 1988, когато

...
Лив Тейлър е на 11 години през август 1988, когато
Коментари Харесай

Музикални хроники: Когато 11-годишната Лив Тейлър разбра, че е дъщеря на един от най-великите рок зверове

Лив Тейлър е на 11 години през август 1988, когато поглежда към един афиш в своята стая и осъзнава нещо, което ненадейно я раздрусва. На плаката е изобразен фронтменът на Aerosmith и един от великите вокалисти в рок музиката Стивън Тейлър.

И скоро го споделя с майка си, манекенката и певица Биби Бюъл, която удостоверява истината.

Дотогава Лив Тейлър счита,че неин татко е различен музикант – Тод Рюндгрен, който е формалният другар на Биби Бюъл през по-голямата част от 70-те. В края на 1976-а обаче Бюъл (бивша плеймейтка на Playboy) се впуска в къса спекулация със Стивън Тейлър, която води до раждането на Лив през идващия юли. Макар че Рюндгрен е наясно, че има късмет да не е същинският татко, той се съгласява да подпише акта за раждане, да даде семейството си на детето и да го отгледа като свое.

И в действителност в края на 70-те и началото на 80-те злоупотребата на артиста с алкохол и опиати се отразява и върху кариерата му и известността на Aerosmith се срутва.

Междувременно Бюъл и Рюндгрен отглеждат Лив с ангажимента, че в случай че тематиката за бащинството се трансформира проблем, ще кажат на щерка си истината, когато навърши 18.

 Liv_Tyler_2008

Снимка: By Daniel Dormann, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23653261

Но момичето, което по-късно ще се трансформира в известна актриса, усеща необикновено мощна връзка с артиста на Aerosmith още на ранна възраст.

„ Нямах концепция кой е “, споделя по-късно актрисата, само че признава, че още тогава „ се влюбва бясно в него “, купува си негови плакати и даже си приказва с тях в стаята си.

“Сигурно е някаква химия, ДНК и гени ”, изяснява Лив. „ Почувствах връзката доста мощно, когато го срещнах като малко момиче и първоначално не знаех за какво. Но се досетих много бързо “.

Не бива да пропущаме и още едно събитие, което оказва помощ на Лив да се досети: зашеметяващата ѝ аналогия с втората щерка на Стивън. Миа Тейлър е от неговата втора жена Сиринда Фокс и е родена малко повече от година след Лив.

През 1991 година става обществено известно, че Стивън е нейният татко. Тогава Лив към този момент е тийнейджърка и сменя семейството си на Тейлър, съумява и да развие доста близки връзки с рок звездата. Някъде тогава тя стартира да работи като модел, по-късно взе участие и в телевизионни реклами. Бързо обаче ѝ доскучава работата като манекенка и се насочва към актьорството, въпреки и да не е посещавала уроци по актьорско майсторство.

Първата ѝ колаборация със Стивън Тейлър и Aerosmith я трансформира в известно лице за публиката: през 1994 година, когато още е в гимназията, Лив се появява в паметния видеоклип на шлагера Crazy дружно с друга млада актриса, Алиша Силвърстоун.

4 година по-късно Лив Тейлър прави една от звездните си функции в „ Армагедон “, а групата на татко ѝ се включва във кино лентата с безконечната балада I Don’t Want to Miss a Thing.

 gettyimages-487883492-594x594

Впрочем Биби Бюъл и Тод Рюндгрен се разделят скоро след раждането на Лив, само че Рюндгрен си остава бащина фигура в живота на момичето и заплаща образованието на Лив в частно учебно заведение. Актрисата резервира околните си връзки и с него.

„ Много съм му признателна и доста го обичам. Когато ме прегърне го усещам като татко “, признава Лив преди няколко години. „ Той избра да бъде бащина фигура за мен. Дори когато с мама към този момент не бяха дружно, постоянно беше една постоянна и любяща фигура в живота ми “.

Лив Тейлър демонстрира схващане и към майка си за укриването на истината в ранните години от живота ѝ. „ Това цялото е доста прочувствена история. Мама е била доста млада, когато ме е родила и е имало неустановеност от кое място съм пристигнала, само че бях доста обичана и обгрижвана от цялото си семейство, което беше прелестно “.

По-късно Стивън Тейлър се трансформира в дейна част от живота на децата на Лив Майло (от някогашния ѝ брачен партньор Ройстън Лангдън), Сейлър и Лула (от английския състезателен сътрудник Дейв Гарднър).

Сейлър се ражда шест седмици по-рано от предстоящото, при започване на 2015-а, когато баща му Гарднър е на полет.

„ Не съм очаквала да родя в наличието на баща и на сестра ми. Обадих се на Миа и тя пристигна напряко в болничното заведение, обадила се е и на Стивън. Той влезе в стаята малко преди Сейлър да се роди и сряза пъпната му шнур. Беше страшна полуда “, споделя Лив.

„ Освен това наподобява като вълшебник, крие всякакви неща в косата си, носи всевъзможни бижута и просто е доста занимателен “.

Така връзките сред татко и щерка остават мощни толкоз години по-късно – и очевидно Лив и до през днешния ден се радва на онази връзка със Стивън Тейлър, която е почувствала още преди да знае какво тъкмо я притегля към него.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР